PrO-fractievoorzitter Melanie van Driel bij de algemene beschouwingen in november 2019. De partij wil nu het voortouw nemen om een nieuwe coalitie te vormen. | Archieffoto
PrO-fractievoorzitter Melanie van Driel bij de algemene beschouwingen in november 2019. De partij wil nu het voortouw nemen om een nieuwe coalitie te vormen. | Archieffoto Foto: Willemien Timmers

PrO 'meer dan bereid' om initiatief over te nemen voor vorming van meerderheidscoalitie

Politiek

Progressief Oegstgeest (PrO) heeft de VVD Oegstgeest laten weten het initiatief over te willen nemen om te komen tot een nieuwe coalitie en bijbehorend college, zo laat de partij in een persbericht weten.

De VVD heeft sinds de verkiezingen driemaal het initiatief gekregen om als grootste partij de verkenningen en het formatieproces te leiden. Waar samenwerking met PrO niet langer voor hand lag, de partij stapte immers zelf uit de coalitie nadat hun wethouder was opgestapt, zijn de verkenningen met HvO op niets uitgelopen. D66 wilde tot nog toe niet aan tafel met de VVD. "De door allen gewenste stabiele meerderheidscoalitie in Oegstgeest is onder leiding van de VVD onmogelijk gebleken", zo stelt PrO.

Progressief Oegstgeest vindt het in het belang van Oegstgeest dat er zo snel mogelijk een functionerend meerderheidscollege aantreedt dat bereid is de verantwoording te nemen voor de belangrijke opgaven waar de gemeente voor staat. De partij geeft aan 'meer dan bereid te zijn nu de leiding te nemen tot de vorming van zo’n college.

Uit de krant

Uit de krant