Logo oegstgeestercourant.nl
De zes gedecoreerden met burgemeester Jaensch na afloop van de plechtigheid. | Foto Willemien Timmers
De zes gedecoreerden met burgemeester Jaensch na afloop van de plechtigheid. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Lintjes nu echt opgespeld

Feestelijke bijeenkomst in grootste zaal van Oegstgeest

Ruim twee maanden nadat zes inwoners van Oegstgeest via beeldbellen op 24 april door burgemeester Emile Jaensch waren verrast met een Koninklijke onderscheiding konden afgelopen vrijdag, 3 juli, eindelijk de versierselen echt 'live' worden opgespeld.

In verband met de geldende anderhalve-meter-afstand-regel vond de uitreiking van de lintjes plaats in de grootste zaal van Oegstgeest: de congreszaal in Corpus. Vanwege de ruimte konden hier ook alle vrienden en familieleden ontvangen worden.

Het werd een bijzonder feestelijke bijeenkomst, waar Jaensch nogmaals alle tijd nam om uit te leggen waarom deze zes Oegstgeestenaren hun onderscheiding meer dan verdienden.

Omdat het RIVM het nog steeds geen goed idee vindt dat niet-huisgenoten zich te dicht bij elkaar bevinden, werden de lintjes door een familielid of partner opgespeld. Alleen dat al maakte de morgen uniek.

Lucia Mackenzie-van Bruggen, beter bekend als Lucia Marthas, kreeg de versierselen opgespeld die horen bij een Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Rianne Meester-Broertjes en Joop Verdonk werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Truus de Haas, Leo den Hollander en Ron de Roode werden voor al hun vrijwillige inspanningen in Oegstgeest Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

En ook al was de uitreiking geen verrassing meer, de emoties en de dankbaarheid waren evengoed van de gezichten af te lezen. Lucia Marthas nam zichtbaar geroerd zelfs even het woord om haar dank uit te spreken voor haar onderscheiding.

Vooraf, en na afloop, was er in de ruime foyer de gelegenheid om de gedecoreerden te feliciteren. Voor Corpus Congrescentrum was het voor het eerst sinds eind maart dat ze weer een gezelschap ontvingen, en dat verliep door alle voorbereidingen, heel soepel.

Voor meer informatie zie het artikel uit april: www.oegstgeestercourant.nl/nieuws/algemeen/57753/zes-koninklijke-onderscheidingen-in-oegstgeest- 

(Willemien Timmers)

Meer berichten