Koos en Mies Driessen namen op de galerij de felicitaties in ontvangst. |
Koos en Mies Driessen namen op de galerij de felicitaties in ontvangst. | Foto: Willemien Timmers

Koos en Mies Driessen-Wiegers zestig jaar getrouwd

Human Interest

Op 23 april 1960 trouwden Koos Driessen en Mies Wiegers in de katholieke kerk van Twello. Afgelopen week vierden zij hun zestigjarig huwelijksjubileum. Natuurlijk hadden zij zich dat feest heel anders voorgesteld. “We hadden al een accommodatie besproken, maar dat kan vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan.” Evengoed beleefde het echtpaar een feestelijke dag met het bezoek van hun kinderen op de galerij, prachtige boeketten die langsgebracht werden, en veel, heel veel telefoontjes, onder andere van de Oegstgeester burgemeester.

Koos (84) weet nog goed dat hij Mies (81) voor het eerst zag zitten naast haar vriendin in de bus van Deventer naar Apeldoorn. “Ik zat in militaire dienst bij de luchtmacht, en was samen met een maat een avondje wezen stappen. Ik moest van Apeldoorn naar Nieuw Milligen, en Mies was onderweg naar Twello. Het moet 1956 geweest zijn. Mijn maat en ik zaten de busreis met hen beiden te ginnegappen. Toen zij uitstapten riep mijn vriend: ‘Zien we jullie nog eens in Apeldoorn?’ En van het één kwam het ander.” Op een woensdagavond in december 1956 ontmoette Koos Mies opnieuw, en sindsdien vormden zij een stel.

Koos zwaaide in februari 1957 af uit dienst, en ging in Bussum aan de slag bij de spoorwegen als loketambtenaar en later treindienstleider. “Ik woonde op een kamer in Bussum, en we zagen elkaar zo’n eenmaal per twee weken in Twello, of bij mij thuis in Oegstgeest, waar mijn vader een verhuisbedrijf had.”

In november 1959 trouwde het jonge stel voor de wet, waarna een datum in het voorjaar werd geprikt. “We zijn op 23 april 1960 vanuit mijn ouderlijk huis getrouwd in de Sint-Martinuskerk in Twello, waarna het feest bij ons thuis plaatsvond”, vertelt Mies Driessen terwijl ze in de zon op de galerij geniet van haar koffie. “Daarna zijn we samen in Bussum gaan wonen.”

“Bij een reorganisatie, ook toen al moesten er mensen weg bij de spoorwegen, leek het erop dat ik overgeplaatst zou worden naar Amsterdam. Omdat we daar beiden niet zo’n zin in hadden, besloten we eind 1966 naar Oegstgeest te verhuizen, waar ik bij mijn vader in het verhuisbedrijf ging werken.”

Het bedrijf was werkzaam in de Benelux en Mies hielp mee met de administratie. Omdat de kinderen het bedrijf niet overnamen, ging Driessen Verhuizingen op in de Lagerberg Verhuisgroep.

Koos en Mies gingen in Oegstgeest wonen in de Floralaan, samen met hun zoontjes Peter en Fred. “Onze dochter Jeanette is hier in Oegstgeest geboren.” Later verhuisde het gezin naar de Duivenvoordestraat. Koos Driessen kon overigens zeer verdienstelijk voetballen. Bij UDO speelde hij jarenlang in ‘het eerste’, en later werd hij lid van verdienste en zelfs erelid door bestuursfuncties bij de club. Tevens ontving hij een Koninklijk Onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk.

Toen winkelcentrum Lange Voort werd uitgebreid en er in 2005 nieuwe appartementen bovenop gebouwd werden, ruilden Koos en Mies hun huis aan de Duivenvoordestraat in voor een gelijkvloerse nieuwe woning boven de winkels. “We hebben het hier heel erg naar ons zin.”

In het recente verleden was het diamanten echtpaar erg actief binnen de Willibrord-parochie. Hij hielp meer dan 25 jaar met de actie kerkbalans, en zij verzorgde ongeveer net zo lang alle bloemen in de kerk. Koos was ook jarenlang chauffeur bij de SWOO.

Voordat het coronavirus het leven van het bruidspaar stillegde, ging het stel er tweemaal per week met de auto op uit om te bridgen. Een keer bij Bridgeclub Rijnland in Oegstgeest en eenmaal in Wassenaar.

Zoals gezegd zou het echtpaar hun huwelijksjubileum uitgebreid vieren met hun drie kinderen, zeven kleinkinderen, aanhang, familie en vrienden. “Later gaan we dat uiteraard alsnog vieren. We hopen dat onze kleinzoon Joey die nu in de USA studeert en voetbalt, er dan ook bij kan zijn.”

(Willemien Timmers)

Het bruidspaar samen met hun kinderen. |

Uit de krant

Uit de krant