'Houd afstand en koop (online) lokaal' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Alexander Beekhuis, voorzitter van Winkeliersvereniging Lange Voort: "Kom kopen bij lokale ondernemers, en houd afstand!"
Alexander Beekhuis, voorzitter van Winkeliersvereniging Lange Voort: "Kom kopen bij lokale ondernemers, en houd afstand!" (Archieffoto: Willemien Timmers)

'Houd afstand en koop (online) lokaal'

Ook de winkeliers in de diverse winkelcentra van Oegstgeest moeten er in deze bizarre tijd het beste van maken. Alexander Beekhuis, voorzitter van Winkeliersvereniging Lange Voort, dringt aan op realiteitszin.

“Probeer je als klant zoveel mogelijk aan de regels te houden, want anders verpest je het voor de ondernemers”, benadrukt hij. “Als er een lockdown zou komen, heeft dat te maken met het feit dat mensen niet hebben geluisterd naar het RIVM. Hoe beter mensen luisteren, hoe sneller deze coronacrisis is opgelost.”

Koop lokaal

Verder roept Beekhuis alle Oegstgeestenaren op om toch vooral lokaal te blijven kopen. “De meeste ondernemers zijn multi-flexibel geworden. Ook online is er bij de lokale middenstand veel te bestellen. Doe dat, of haal producten en maaltijden af. En bedenk bij alles wat je koopt: Bol.com betaalt de intocht van Sinterklaas niet! Dat doen de lokale ondernemers. Dus koop niets bij grote, internationale bedrijven.”

Houd afstand

De voorzitter wil graag dat men de Oegstgeester winkelcentra blijft bezoeken. “Kom wèl boodschappen doen, en houd dan goed afstand van elkaar. Bijna alles wat nodig is in deze tijd kun je in Oegstgeest kopen. Doe dat dan ook, en houd je bij het winkelen aan de regels.” Tenslotte benadrukt hij dat hamsteren niet nodig is. “Er is voldoende voor iedereen.” (WT)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>