Alle Oegstgeester scholen, sportclubs en café's en restaurants dicht om coronavirus | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Alle Oegstgeester scholen, sportclubs en café's en restaurants dicht om coronavirus

Vanaf maandag gaan alle scholen, horeca en sportclubs in Nederland dicht in strijd tegen het coronavirus. De ministers Arie Slob (Onderwijs) en Bruno Bruins (Medische Zorg) hebben dat om half 6 op zondagmiddag bekendgemaakt in een persconferentie. Veel scholen hadden aangedrongen op het sluiten van de scholen.

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines.

Scholen gaan van maandag 15 maart tot en met 6 april dicht. Uitzondering is de opvang van kinderen van ouders in essentiële beroepen zoals zorg.

Alle horeca dicht
Alle bestaande maatregelen worden een week verlengd, tot en met 6 april. Ook zijn nieuwe maatregelen actief. Alle eet- en drinkgelegenheden moeten vanaf 18.00 uur vandaag de deuren sluiten. Voor sportclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops geldt hetzelfde. Alle Nederlanders moeten waar mogelijk afstand van elkaar. Ook bij het boodschappen doen. De minister zegt 1,5 meter afstand.

Meer informatie op de website van het RIVM.

Burgemeester Emile Jaensch spreekt Oegstgeest toe op zijn FaceBook-pagina:

Beste inwoners en ondernemers van Oegstgeest,

Vanavond heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Dat geldt ook voor horeca en sport- en fitnessclubs. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

De scholen en kinderdagverblijven blijven open voor kinderen van ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg, politie of openbaar vervoer. De winkels zorgen voor voldoende bevoorrading, dus hamsteren is niet nodig. Laten we ook er voor zorgen dat er voor iedereen voldoende producten in de winkels beschikbaar blijven.

De maatregelen zullen alleen slagen wanneer iedereen meedoet. Ik doe daarom een dringend beroep aan ieder, om mee te doen. Laten we goed naar elkaar omkijken. De laatste dagen hebben we al diverse mooie initiatieven in het dorp gezien. We zullen elkaar hard nodig hebben om gezamenlijk door deze periode heen te komen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>