De laatste nederlaag die ASC op eigen veld leed, dateert van begin december 2018. Ook Oliveo kwam niet tot winst. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

ASC houdt ongeslagen thuisstatus vast

Voor de vierde keer op rij heeft ASC gelijkgespeeld. Tegen het veel hoger staande Oliveo blies de arbiter de slotakkoorden op 2-2.

De laatste nederlaag die ASC op eigen veld leed, dateert van begin december 2018. Ook het hooggeklasseerde Oliveo zou niet tot winst komen.

De tegenstander uit Pijnacker leek aanvankelijk wat meer de aanvallende ploeg, maar stuitte op een goed verdedigend ASC, dat loerde op een snelle tegenaanval. De tactiek bleek een succesvolle formule. ASC kwam er in de 16e en 25e minuut razendsnel uit waarbij in beide gevallen Ilker Kacar de bal afspeelde aan Jelle Schouten, die de buitenkansjes niet liet liggen en zijn team op 2-0 voorsprong zette; een verrassende ontwikkeling in deze wedstrijd. Oliveo kwam langzamerhand beter in de wedstrijd en was dicht bij de tegentreffer toen de bal uit een vrije trap op de lat belandde. Een kwartier na rust zou ASC wederom ontsnappen toen de bal opnieuw de lat schampte. Wel kreeg de tegenstander meer vat op de wedstrijd. "Wij verloren in de tweede helft te veel duels, waardoor Oliveo aanvallend druk kon zetten. Bovendien zijn we als team te snel van slag bij een tegentreffer", sprak Ilker Kacar. Hij wees daarbij op de 2-1 in minuut 61 en de snel daarop volgende gelijkmaker. "Eigenlijk onnodige tegengoals", verwoordde trainer van ASC Mo Boudrine. "Verdedigend werd er niet goed ingegrepen, waardoor de doelpuntenmakers te gemakkelijk konden aanleggen. Echter, gezien het spelbeeld moeten we eerlijk concluderen dat we het gelijke spel moeten koesteren", vulde Mo aan. Feit is dat Oliveo de beste kansen had om de wedstrijd over de streep te trekken.