Logo oegstgeestercourant.nl
Ruud Brouwer voelt zich als een vis in het water in Dorpscentrum Oegstgeest.
Ruud Brouwer voelt zich als een vis in het water in Dorpscentrum Oegstgeest. (Foto: Willemien Timmers)

'Het Dorpscentrum moet het sociale hart van Oegstgeest worden'

Veel Oegstgeestenaren zullen inmiddels kennisgemaakt hebben met de sympathieke nieuwe bedrijfsleider van Dorpscentrum Oegstgeest, Ruud Brouwer. Tijd voor een introductie.

Een mensen-mens. Zo kun je Ruud het beste omschrijven. Altijd op zoek naar verbinding tussen mensen en manieren om vastgelopen dorpsgenoten weer 'los te trekken'.
Oorspronkelijk had Ruud het verlangen om ergens op een boerderij zijn geld te gaan verdienen, maar de liefde bracht hem naar de Randstad. 23 jaar lang werkte hij, onder andere als assistent supermarkt-manager, bij Albert Heyn in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Nieuw-Vennep. Ook was hij jarenlang relatiebeheerder bij een groot bedrijf gespecialiseerd in het reinigen en verhuren van textiel aan ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken. "Erg leuk om te doen. Vooral het meedenken met grote parken vond ik mooi." Vanwege een reorganisatie binnen dat bedrijf ging Ruud op zoek naar een andere baan. "Door heel veel mensen werd ik gewezen op de vacature van bedrijfsleider bij het Dorpscentrum. Ze vonden het een baan die op mijn lijf geschreven was, en dat is het ook. Het omgaan met verschillende groepen mensen, het dienstbaar zijn, en het iets kunnen betekenen voor inwoners van ons dorp die hulpbehoevend zijn: het spreekt mij allemaal aan."

Ruud Brouwer is een man met visie. "Er is een heel aantal dingen dat ik op mijn hart heb. Zo wil ik heel graag dat Dorpscentrum Oegstgeest als duurzaam te boek staat, en dat ook uitdraagt.
Daarnaast moet ons centrum nog meer het sociale hart van Oegstgeest worden. Het zou fijn zijn als we hier nog meer inloopmomenten hebben, en dat mensen zich thuis voelen. Hoe goed zou het zijn als we voor velen een soort tweede huiskamer kunnen worden."
De goedlachse Ruud, die graag problemen oplost met humor, hoopt dat 'zijn' Dorpscentrum nog meer een ontmoetingsplek voor alle Oegstgeestenaren wordt. "We willen zoveel mogelijk mensen hier binnen welkom heten. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn als Jottem of Teylingen College Duinzigt in de toekomst ook betrokken zijn bij het Dorpscentrum. Hoe leuk zou het zijn als leerlingen bijvoorbeeld na hun examens hier terecht zouden kunnen!"
Ruud hoopt dat het Dorpscentrum ook een soort informatiepunt-functie krijgt. "We willen graag 'the placet o be' zijn voor informatie over Oegstgeest en alle instanties. Zo kunnen we mensen verder helpen."
De nieuwe bedrijfsleider ziet heel veel potentie in het Dorpscentrum. "Er zijn al zoveel mooie activiteiten die hier aangeboden worden, daar kunnen nog veel dingen bij komen. Gelukkig hebben we hier geweldige vrijwilligers die altijd voor de mensen klaarstaan."

Natuurlijk begint Ruud ook even over het nieuwste project in het Dorpscentrum: de keuken die deze winter verbouwd wordt. "Ik zou het mooi vinden als we op termijn hier ook de mogelijkheid kunnen bieden om samen te eten. Zo kunnen mensen elkaar ontmoeten, en hoeven ze niet alleen te zijn bij de maaltijd."
Het kerstdiner dat op 20 december gehouden wordt in het Dorpscentrum, en waarvoor men mensen die het verdienen nog steeds kan opgeven, past volgens Ruud helemaal in de visie. "Gaaf dat Ivonne Janka en haar man Jeroen Jager dat op poten gezet hebben. Zij moedigen mensen aan om een buurman of buurvrouw die er echt even uit moet of eenzaam is, mee te nemen naar hun chique kerstdiner. Dat past helemaal bij het sociale gezicht van het Dorpscentrum. Leuk ook dat ze de zaal helemaal sfeervol gaan aankleden."
Aanmelden (15 euro voor twee personen) met toelichting kan nog via redactie@oegstgeestercourant.nl. "Top dat zo mensen elkaar opzoeken en hier een chic diner meemaken. We zijn blij dat we gastheer mogen zijn!" sluit Ruud af.

(Willemien Timmers)

Meer berichten