Drie Koninklijke onderscheidingen in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Gedecoreerden Ernst Koningsveld, Rob Demaree en Louis Weyzig met burgemeester Emile Jaensch voor het Oegstgeester gemeentehuis.
Gedecoreerden Ernst Koningsveld, Rob Demaree en Louis Weyzig met burgemeester Emile Jaensch voor het Oegstgeester gemeentehuis. (Foto: Wil van Elk)

Drie Koninklijke onderscheidingen in Oegstgeest

Op vrijdagmorgen 26 april, de dag voor Koningsdag. werden in het Oegstgeester raadhuis traditiegetrouw de lintjes uitgereikt.

Dit jaar ontvingen drie verraste Oegstgeestenaren in een volle raadszaal een Koninklijke Onderscheiding:

De heer Rob Demaree werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn kennis van oude Egyptische handschriften uit Deir-el Medina (een oud-Egyptisch dorpje in de buurt van Luxor) en zijn kennis van het dagelijks leven daar zo'n 3000 jaar geleden.

Ook de heer Ernst Koningsveld kreeg een lintje. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote betekenis voor de ergonomie, de professionalisering van het vak ergonomie (op nationaal en internationaal niveau) en zijn inzet voor het hockeyspel.

Als laatste ontving de heer Louis Weyzig zijn versierselen. Ook hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit voor onder andere zijn vrijwilligerswerk bij vereniging Harttrimmers Leiden, de Stichting Radius en golfclub UDO, waarbij hij zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering sterk betrokken was bij de herinrichting van de Voscuyl en het realiseren van een 9-holes golfclub op die plek.

Lees meer in de Oegstgeester Courant van 1 mei.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>