Tweede KVO-ster voor Winkelgebied De Kempenaer | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De tegel met de tweede ster wordt in de stoep gelegd. | Foto's Willemien Timmers
De tegel met de tweede ster wordt in de stoep gelegd. | Foto's Willemien Timmers (Foto: )

Tweede KVO-ster voor Winkelgebied De Kempenaer

Op dinsdag 16 april, een heerlijke lentemiddag, werd in de De Kempenaerstraat de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in ontvangst genomen voor Winkelgebied De Kempenaer. Drie jaar geleden ontving het gebied de eerste ster.

Het KVO helpt ondernemers, gemeenten, brandweer en politie om gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen.
Samen zorgen de verschillende partijen voor een veiliger, prettiger en leefbaarder winkelgebied. Deze partners worden ondersteund door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Binnen het KVO wordt telkens naar een volgende ster toegewerkt. In dit proces lopen de partners onder andere een aantal keer per jaar door het winkelgebied om onveiligheden en slordigheden te ontdekken, om die vervolgens aan te pakken.

Winkeliersvoorzitter Marijke in 't Veld had graag eerder een tweede ster bewerkstelligd voor haar winkelgebied, maar volgens Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) liep ze prima op schema. "Ik ben blij dat de cijfers hier goed zijn", sprak hij.
Ook burgemeester Jaensch toonde zich tevreden, en gaf aan dat het winkelgebied de tweede ster echt heeft verdiend.
Op het zonnige terras van Het Beleg van Oegstgeest werden de certificaten aan de diverse partijen overhandigd.
Ter sprake kwamen ook de bezoekers die vanuit hun tijdelijke opvang in Rivierduinen de De Kempenaerstraat bezoeken. "Ook daar weten de verschillende winkeliers en hun personeel goed mee om te gaan", wist wijkagent Pieter Brussee.
John Zonneveld van de Albert Heijn gaf aan dat zijn klanten het merken dat de veiligheid toeneemt. "Ook intern hebben we de nodige maatregelen genomen, en al het personeel volgt ieder jaar één à twee cursussen op het gebied van BHV, ontruimingen en dergelijke."
Als afsluiting van het feestelijke gebeuren werd op het pleintje 'bij de hondjes' de tegel met daarop de tweede ster door burgemeester Emile Jaensch in de stoep gelegd.
Het winkelgebied gaat zich verder inzetten voor de derde ster. Winkelcentrum Lange Voort heeft deze derde ster al sinds maart 2017.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>