Duikerbrug in Dorpsstraat voor lange tijd afgesloten - Waarschijnlijk snel open voor fietsers en voetgangers | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Duikerbrug in Dorpsstraat voor lange tijd afgesloten - Waarschijnlijk snel open voor fietsers en voetgangers

Er zijn verstevigingen aangebracht aan de duikerbrug bij de Dorpsstraat zodat de entree van de Dorpsstraat binnenkort kan worden geopend voor voetgangers en fietsers. De vraag is wanneer; de gemeente verwacht hier snel antwoord op te kunnen geven.

De doorgang voor auto's blijft voor lange tijd gesloten, evenals de doorvaart van de Pastoorswetering onder de duikerbrug. Aan beide zijden van de boogbrug is de Pastoorswetering afgesloten met een hek. Bij het tongewelf zelf is een houten constructie in de opening aangebracht.

Voor sommige bewoners die wonen aan de Pastoorswetering is de afsluiting van de duikerbrug een zware teleurstelling. "Wij varen al vijfentwintig jaar vanaf ons huis. Vorig seizoen bijna iedere dag. Net voor het begin van het vaarseizoen krijgen we bericht dat we meerdere vaarseizoenen niet kunnen varen. Ik vind de gemeente nalatig. Het bruggetje had al jaren geleden gerestaureerd moeten worden", was een van de reacties. "We zijn er altijd vanuit gegaan dat het gewelf goed is gebouwd en hebben nog nooit iets in het water zien vallen. De boten van de bewoners zullen uit de pastoorswetering moeten worden gehaald en ergens een plek in een haven krijgen. Alleen is er nergens plek; de havens liggen vol. "We wachten op antwoord van de gemeente."

Andere bewoners van de Dorpsstraat zijn blij dat 'de Dorpsstraat opengaat voor fietsers en voetgangers en nog blijer dat het autoverkeer er niet meer doorheen kan'. "Ik hoor de vogeltjes fluiten in plaats van de auto's langs scheuren", merkt een bewoner op. Een ander: "Het lijkt wel of ik nu in een vakantiehuis woon. Ik slaap stukken beter en nu het zo rustig is, merk je pas hoe druk het eigenlijk was."
Op www.oegst­geest.nl, staat in het bericht over de sluiting een link naar de bewonersbrief die de gemeente heeft gestuurd.

 

Bij de afsluiting staan de verkeersregelaars Kim en Patrick teleurgestelde voorbijgangers vriendelijk te woord. "Van de omwonenden krijgen we koffie en zelfs ijsjes! En we mogen bij hen naar de wc. Het breekt je dag, een groet en een gezellig praatje. Super bedankt!", vertelde Kim die geduldig uitleg gaf over de afsluiting.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>