Hartebrugkerk week lang oranje uitgelicht | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Hartebrugkerk week lang oranje uitgelicht

Wethouder Marleen Damen (geheel links) gaf het sein om de Hartebrugkerk (of Coelikerk) in het oranje licht te zetten. Dat gebeurde in aanwezigheid van leden van Zonta aan de Leden, de twee Leidse Soroptimistclubs, Feminist Evolution Leiden en het Vrouwennetwerk Leiden.
Wethouder Marleen Damen (geheel links) gaf het sein om de Hartebrugkerk (of Coelikerk) in het oranje licht te zetten. Dat gebeurde in aanwezigheid van leden van Zonta aan de Leden, de twee Leidse Soroptimistclubs, Feminist Evolution Leiden en het Vrouwennetwerk Leiden. (Foto: Wil van Elk)

De Hartebrugkerk aan de Haarlemmenstraat in Leiden is deze week elke avond in een oranje licht gehuld. Dat in het kader van de wereldwijde VN campagne Orange the World waarmee van 25 november tot 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wethouder Marleen Damen gaf zondag 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, om 8 uur 's avonds het sein om de op de witte kerkgevel gerichte oranje schijnwerper te ontsteken. De kleur oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

De Hartebrugkerk is in goed gezelschap. In Nederland werden zondag onder andere ook de Erasmusbrug, de Euromast en de Hofpleinfontijn in Rotterdam en het Evoluon in Eindhoven oranje uitgelicht. Maandag gebeurde hetzelfde met het Binnenhof in Den Haag.

De Leidse actie is een initiatief van de vrouwenserviceclub Zonta Aan de Leede.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>