Zo'n zestig geïnteresseerden waren aanwezig tijdens de Kanrrenhof-presentatie in het gemeentehuis. | Foto PR
Zo'n zestig geïnteresseerden waren aanwezig tijdens de Kanrrenhof-presentatie in het gemeentehuis. | Foto PR Foto: PR

Grote belangstelling voor Knarrenhof in Oegstgeest

Algemeen

Ruim honderd inwoners van Oegstgeest hebben tot nu toe serieuze belangstelling getoond voor een Knarrenhof in Oegstgeest. Zo'n zestig van hen waren aanwezig tijdens de presentatie onlangs in het gemeentehuis door vertegenwoordigers van de landelijke organisatie Knarrenhof.

De ingrediënten voor Knarrenhof: geborgen, veilig, gelijkgestemden, privacy, onafhankelijk, noaberschap, zelfstandig, wederkerig, duurzaam, rust en menselijke maat.

Voor het burgerinitiatief is dat voldoende basis om een initiatiefgroep op te richten die de realisatie van een Knarrenhof in Overgeest gaat nastreven. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden door een mail te sturen aan info@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl.

Uit eerdere informatiebijeenkomsten van het burgerinitiatief is gebleken dat er te weinig aanbod is voor senioren in Oegstgeest. Aangepaste huur- en koopappartementen zijn schaars en de wachttijd voor sociale huurwoningen bedraagt minimaal zes jaar. Met name voor alleenstaande senioren die willen verhuizen naar een omgeving die voldoende faciliteiten biedt, zijn er te weinig mogelijkheden.

Het landelijk initiatief Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger, maar met het gemak van heden. Knarrenhof stelt privacy en wooncomfort centraal in een veilige en afsluitbare hof. Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en noaberschap zijn bewoners hier nooit alleen. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er namelijk mogelijkheid voor ontmoeting. Centraal staan de begrippen veiligheid, geborgenheid en onafhankelijkheid.

De bewoners organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie etc. met hulp van de landelijke stichting Knarrenhof.

Uit de krant

Uit de krant