Bestuursleden en diaken Peter Winnubst voor het huidige columbarium op de begraafplaats. | Foto PR
Bestuursleden en diaken Peter Winnubst voor het huidige columbarium op de begraafplaats. | Foto PR

Actie Kerkbalans voor de parochie en het nieuwe columbarium

Geloof & Religie

De voorbereidingen voor de Actie Kerkbalans zijn ook in Oegstgeest in alle kerken in volle gang.

Behalve voor de instandhouding van het gebouw van de Rooms-katholieke H. Willibrordkerk en van de pastorale dienstverlening is er geld nodig voor de vervanging van de urnenmuur ofwel columbarium. Dat gaat ruim 46.000 euro kosten. Dat is veel geld, maar het is bedoeld om te zorgen dat er straks weer een mooie plek is waar mensen graag komen om hun dierbare overledenen te gedenken. Het huidige columbarium, urnenmuur, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Een goed columbarium moet een plaats op de begraafplaats zijn waar je graag komt om je dierbaren te gedenken.
Via het parochiebestuur heeft de beheercommissie van parochiekern H. Willibrord in Oegstgeest bij het bisdom Rotterdam een verzoek voor een bisschoppelijke machtiging ingediend voor de bouw van een nieuw columbarium op de fundamenten van het huidige columbarium. Deze machtiging is eind oktober 2017 ontvangen. In de tweede week van januari 2018 zullen, ijs en weder dienende, de werkzaamheden een aanvang nemen.
De bouw duurt ongeveer 12 weken. Oplevering zal zijn rond eind maart, begin april 2018.


Zoals pastoor Michel Hagen zegt: "Met uw steun aan de actie Kerkbalans bouwt de kerk aan de toekomst om het geloof door te geven aan de volgende generatie."
"Vorig jaar dreigde er aan het einde van het jaar 'onbalans' te ontstaan tussen onze inkomsten en onze uitgaven. Vandaar doen wij voor 2018 een vriendelijke maar dringende oproep voor eigen parochie om een extra impuls te geven aan de Actie Kerkbalans, onze belangrijkste inkomstenbron. De bijdragen van onze parochianen en van onze donateurs zijn onmisbaar. Zonder hun financiële steun vallen er gaten en komt na verloop van tijd de instandhouding van onze mooie H. Willibrordkerk in gevaar."


www.willibrordoegstgeest.nl

Een schets van het nieuwe columbarium bij de H. Willibrordkerk

Uit de krant

Uit de krant