Wim Driessen, geflankeerd door Peter Juffermans en Ingenitha Juffermans. | Foto Willemien Timmers
Wim Driessen, geflankeerd door Peter Juffermans en Ingenitha Juffermans. | Foto Willemien Timmers

Wim Driessen 85 jaar en bijna 20 jaar bij Poelgeest

Human Interest

Opmerkelijk fit is hij. Wim Driessen doet iedereen versteld staan. Afgelopen vrijdag, 19 januari, vierde hij zijn 85e verjaardag op zijn werk. Nog steeds stapt de kwieke senior elke dag op de fiets om om acht uur bij Jachthaven Poelgeest aan het werk te gaan.

Inmiddels werkt Driessen al weer zo'n twintig jaar voor de jachthaven. "Ik heb in mijn leven allerlei baantjes gehad, van slagersknecht tot schoenmaker, en van vrachtwagenchauffeur tot onderhoudsmonteur bij de Royal schrijfmachinefabriek." Het langst werkte hij bij Endegeest, de instelling voor psychiatrische zorg. "35 jaar heb ik daar met veel plezier gewerkt. Ik werkte in het magazijn en als portier, en uiteindelijk was ik er coördinator ondersteunende diensten. Met zestig jaar mocht ik met pensioen. Gelukkig was ik toen al heel sportief, en vulde ik mijn dagen met onder andere fietsen bij Swift en hardlopen bij de Bataven. Ook gaf ik conditie- en looptraining bij voetbalvereniging UVS." Toen Wim Driessen op een ochtend tijdens een hardlooprondje langs jachthaven Poelgeest rende, sprak eigenaar en vriend Cees Juffermans hem aan. "Of ik niets beters te doen had dan hardlopen", lacht Driessen. "Heb jij wat voor mij te doen dan? Vroeg ik aan hem. En zo is het gekomen dat ik ruim na mijn 65e opnieuw aan de slag ging."

"Het is ongeveer twintig jaar geleden is het dat jij hier kwam", sprak Ingenitha Juffermans namens de jachthaven. "Natuurlijk feliciteren we je met je verjaardag, maar we willen je ook bedanken voor je inzet, je vrolijkheid en het feit dat je al jaren een stabiele factor in ons bedrijf bent. Je geniet het meest als je een oud, vies bootje weer helemaal op kan knappen en verkoop-klaar kunt maken." "Ik ben enorm blij dat ik hier aan de slag ben gegaan", zei Driessen, "en heb er totaal geen probleem mee om elke dag vroeg op te staan. Fijn dat Cees mij vroeg om hier te komen werken, want ik werd het zat om alleen maar te sporten."

Wim Driessen is altijd een zeer actieve Oegstgeestenaar geweest. Zo stond hij jaren aan de leiding van de in 1980 opgeheven Wilbert Drummers. Overigens is Driessen een aantal jaar geleden parttime gaan werken; alleen de ochtenden. Zo heeft hij meer tijd voor zijn vriendin Truus van der Maat (die hij een aantal jaar na het overlijden van zijn vrouw ontmoette) en kan hij actief sporten. Zo fietst hij nog veel, en gaat hij regelmatig naar sportschool Jenergy voor krachttraining. Zijn geheim? 'Altijd positief blijven'.

(Willemien Timmers)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Fietsmaten van No Milk To Day zongen Wim Driessen toe in de Oude School in Warmond. | Foto Wil van Elk

Uit de krant

Uit de krant