Margriet Lugt, Christine Seckel-Chia, Eefje Rabelink, Ienske Meindertsma, Emma Scheeren en Jetteke Bolten-Rempt. | Foto: Titus Tischer
Margriet Lugt, Christine Seckel-Chia, Eefje Rabelink, Ienske Meindertsma, Emma Scheeren en Jetteke Bolten-Rempt. | Foto: Titus Tischer Foto: Titus Tischer

Pop-up expositie in glazen container aan Lange Voort

Algemeen

"Kom van 9 tot en met 17 september naar de Lange Voort. Laat je verrassen en inspireren door de spectaculaire kunstwerken van Casper Prager die gratis te bewonderen zijn in een grote glazen container, de Glazen Kunstkist", vertelt Christine Seckel enthousiast. Zij is een van de vrouwen die door Cultuurfonds Oegstgeest is gevraagd om voor meer culturele activiteit in Oegstgeest te zorgen.

Met de Glazen Kunstkist, zoals het team deze pop-up expositie noemt, kan elke Oegstgeestenaar, jong of oud, de indrukwekkende driedimensionale werken van zwaar metaal van Casper Prager bekijken. Zijn grote beelden smeedt hij van 'zware' metalen, waarin hij actualiteit verbindt met culturele tradities.

Emma Scheeren merkt op dat het geweldig is dat zoveel betrokkenen meedoen aan dit project van Cultuurfonds Oegstgeest. "We zijn enorm blij dat de gemeente Oegstgeest goedkeuring geeft voor de plaatsing van de container en dat het bestuur van Winkelcentrum Lange Voort bereid is om mee te werken. Ook de Stichting Osger omarmt de Kunstkist omdat het goed past bij de activiteiten die de stichting tijdens het monumentenweekend organiseert." Ook bewoners van Oegstgeest dragen op hun beurt een steentje bij. Eefje Rabelink: "Toen mijn buurvrouw een paar dagen voorafgaand aan de 5 mei vrijmarkt hoorde dat ons gezin een deel van de vrijmarktopbrengst ging doneren aan Cultuurfonds Oegstgeest, bracht zij ons een versgebakken cake om te verkopen voor dit goede doel. Fantastisch toch? Dit is precies de steun die we goed kunnen gebruiken!"

De zes meter lange glazen container, de Glazen Kunstkist, is van zaterdag 9 september tot en met zondag 17 september te zien naast de bibliotheek. Speciaal voor kinderen wordt er in het openingsweekend een workshop gegeven. De kunstwerken van de kinderen worden vervolgens als echte kunstwerken in de glazen container opgesteld.
De Glazen Kunstkist maakt onderdeel uit van het Oegstgeester Open Monumenten- en Osgerweekend (9 en 10 september).

De Glazen Kunstkist wordt mede ondersteund door Cultuurfonds Oegstgeest en De Ronde Tafel Oegstgeest. Wie dit project wil steunen kijkt op www.cultuurfondsoegstgeest.nl.

Uit de krant

Uit de krant