Ivonne Janka, Rob van den Nieuwendijk, Lisbet Elderhorst, Ingrid van Steeg en Marcus Rolloos nodigen alle Oegstgeester mantelzorgers uit om mee te varen op dinsdag 20 juni. | Foto Willemien Timmers
Ivonne Janka, Rob van den Nieuwendijk, Lisbet Elderhorst, Ingrid van Steeg en Marcus Rolloos nodigen alle Oegstgeester mantelzorgers uit om mee te varen op dinsdag 20 juni. | Foto Willemien Timmers

Varen als ontspanning voor mantelzorgers

Algemeen Kort nieuws

Rabobank Leiden-Katwijk laat met veel acties en fondsen weten bij de maatschappij betrokken te zijn. Het lokale Oegstgeester team bestaande uit medewerkers en ledenraadsleden, dat evenementen voor de gemeenschap organiseert, heeft zich voorgenomen om mantelzorgers een ontspannen boottocht te bezorgen.

"Wij willen met geld, kennis en ons uitgebreide netwerk dichtbij blijven, en verbindingen leggen die de lokale gemeenschap ten goede komen," aldus directievoorzitter Erik Versnel in het voorjaarsnummer van het Rabo-blad Dichterbij.
Vanaf vandaag, woensdag 3 mei, kunnen mantelzorgers zich voor de boottocht aanmelden, die op 20 juni met medewerking van EVA en de gemeente Oegstgeest wordt georganiseerd.

"Jong en oud: iedereen is welkom," laat het kernteam Oegstgeest weten. "De boottocht met rederij van Hulst is voor iedereen die deeltijd of voltijds zorgt voor iemand anders. We realiseren ons hoe zwaar het kan zijn om de zorg voor een ander op je te nemen. Daarom nodigen we deze mantelzorgers uit om, eventueel samen met degene voor wie ze zorgen, even een zomerse middag te genieten op het water. We stappen op om 13.30 uur bij de fietsbrug over het Oegstgeester Kanaal en varen dan een middag heerlijk de regio door."
De organisatie hoopt dat Oegstgeester mantelzorgers niet aarzelen om zich aan te melden. "Het wordt echt erg gezellig. Er is muziek aan boord, en ondernemers zoals Visgilde Hugo van der Meij, Bakkerij van Maanen en Jumbo sponsoren ons met heerlijke hapjes." Ook ondernemersplatform PVOO sponsort.
Om half vijf meert de boot weer aan in Oegstgeest. "We hopen echt dat mantelzorgers zich even helemaal kunnen ontspannen op deze middag, met of zonder degene die ze verzorgen. Hoe fijn is het om met een dementerende vader een stuk te varen, of met een gehandicapt kind van het water te genieten!"

Aanmelden voor de boottocht op 20 juni kan via www.wijzijneva.nl of telefonisch via (071) 516 14 45.

Uit de krant

Uit de krant