Bij het oversteken van de drukke snelweg werd een 11-jarige jongen zaterdagmiddag zwaar gewond. | Foto Gert-Jan Onderwater
Bij het oversteken van de drukke snelweg werd een 11-jarige jongen zaterdagmiddag zwaar gewond. | Foto Gert-Jan Onderwater Foto: Gert-Jan Onderwater

Ernstig ongeval op A44

Algemeen Verkeer

Op de A44 ter hoogte van Oegstgeest is op zaterdag 25 maart omstreeks 16.30 uur een elfjarige jongen uit Oegstgeest zwaargewond geraakt nadat hij bij het oversteken werd aangereden door een automobilist.

- Elfjarige jongen uit Oegstgeest overleden

 


Het slachtoffer wilde ter hoogte van Oegstgeest de A44 oversteken toen hij werd geschept door een passerende automobilist. De bestuurder kon niet meer uitwijken voor de jongen. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en ook de traumahelikopter werd ingezet. Het slachtoffer is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder evenals een aantal personen die de aanrijding zagen gebeuren zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij slachtofferhulp krijgen aangeboden.

De Telegraaf meldt op zijn website dat het er volgens de politie op lijkt dat de jongen de kortste weg wilde nemen. 'Toen de jongen in de berm stond om over te steken, trapten passerende automobilisten op de rem om hem te waarschuwen voor het gevaar, aldus de politie. Toen hij besloot toch over te steken, kon een automobilist hem niet meer ontwijken. Het slachtoffertje werd op de plaats van het ongeluk behandeld aan zijn verwondingen en daarna naar het ziekenhuis gebracht.' aldus De Telegraaf.

Op zondagmiddag werd bekend dat de 11-jarige jongen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is bezweken.

Uit de krant

Uit de krant