Pieter Omtzigt in gesprek. | Foto PR
Pieter Omtzigt in gesprek. | Foto PR

CDA-kopstuk Pieter Omtzigt komt naar Flora

Politiek

Op woensdag 15 februari is CDA-kamerlid Pieter Omtzigt in Oegstgeest en Rijnsburg in de veiling van Royal Flora Holland bij Buitenlust. Hij zal spreken over de toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel, een onderwerp dat veel Oegstgeestenaren bezighoudt.


Sinds november 2016 is Pieter Omtzigt (nummer 4 op de kandidatenlijst van het CDA) op pensioentour en deze avond doet hij deze regio aan. Een uitgelezen kans om zijn visie te horen en vragen aan hem te stellen.

Omtzigt: "Het Nederlandse stelsel staat onder druk: door de lage rente en het beleid van de Europese Centrale Bank zijn pensioenen al jarenlang bevroren en hebben veel pensioenfondsen de afgelopen jaren ook kortingen doorgevoerd. Dat merken niet alleen de ouderen van Oegstgeest, het raakt ook de jongeren van Oegstgeest en hun toekomst".

In 2012 benoemde de Tweede Kamer Pieter Omtzigt tot pensioenrapporteur om een aantal Europese voorstellen tegen te houden. Zo wilde de Europese Commissie de mogelijkheid krijgen om zelf, zonder tussenkomst van lidstaten, regels te mogen opleggen. Mede dankzij zijn inzet is dat tegengehouden.

Omtzigt maakt zich grote zorgen over het mega-opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank. Die koopt 2300 miljard euro aan obligaties op. Dit leidt tot zeer lage rentes en daar hebben de pensioenfondsen en gepensioneerden veel last van. Ook leidt het tot enorme risico's voor de Nederlandse staat.
Omtzigt heeft in de Tweede kamer een initiatiefnota geschreven waarin hij onder andere voorstelt om de Europese Centrale Bank aan te klagen omdat zij zich niet aan het mandaat houdt.  Op 12 februari gaat de Tweede Kamer in debat met initiatiefnemer Omtzigt over deze voorstellen.

Tijdens de avond zal Omtzigt ingaan op de AOW, pensioenen en actuele internationale politiek. Daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen.
Omtzigt woont sinds zijn vierde in Twente en studeerde onder andere in Florence, Varese, Exeter en Amsterdam. Hij promoveerde in 2003 in de econometrie met een proefschrift over onder andere pensioenen, dat hem ook in aanraking bracht met Jan-Peter Balkenende. Als kersverse doctor maakt hij meteen de overstap naar de Kamer. Omtzigt wroet sindsdien onafgebroken in de samenleving naar onrecht en pensioenleed, speurt in Kamerstukken naar ongerijmdheden en probeert vanuit de oppositie het verschil te maken. Omtzigt: "Macht moet gecontroleerd worden. Het is mijn opdracht als parlementariër dat te doen". 

Woensdag 15 februari Pieters' Pensioentour van Pieter Omtzigt.
Vanaf 19.00 uur het Veilingcomplex FloraHolland, Laan van Verhof 3 in Rijnsburg. 
Aanmelden is niet nodig. Op het complex van FloraHolland is voldoende parkeergelegenheid. 
 

Uit de krant

Uit de krant