Wilma en Ruurt van den Berg.
Wilma en Ruurt van den Berg.

Samen eten is olie voor de vriendschap

Human Interest

Wilma en Ruurt van den Berg uit de Erasmuslaan vinden het erg leuk om voor mensen uit de buurt de avondmaaltijd te verzorgen en dit met elkaar te eten.

"Samen eten is soms gezelliger dan alleen en samen eten is goed voor de vriendschap vandaar ons initiatief. Het is leuk om weer andere, nieuwe, mensen ontmoeten. Uit de reacties blijkt dat men dit ook zo ervaart en het is nu zo ver om het verder uit te breiden."

Er wordt een gezonde eenvoudige maaltijd gekookt met soep, hoofdgerecht en nagerecht zoals fruit; yoghurt, vla of kwark, koffie of thee en een koekje. De kosten hiervoor zijn ongeveer zeven euro per persoon.
Wilma van den Berg is sinds ze in 1987 in Oegstgeest kwam wonen al betrokken bij de buurt. Ook is ze gastouder. Toen ze Resto VanHarte ontdekte (een ontmoetingsplek in de buurt die mensen in contact brengt met elkaar) wist ze: 'Zoiets wilde ik ook!' "Koken voor mensen uit de buurt. Een ontmoetingsplek en gelijk een lekkere gezellige maaltijd," vertelt Wilma op haar website. "Toch is koken niet mijn passie, wel het gezellige en de saamhorigheid. De maaltijden die ik maak zijn smakelijk en gezond. Ik kijk uit naar wat deze stap zal brengen. En hoop veel goede momenten met mensen uit mijn buurt en dorp te zullen hebben."


Op de website www.willezien.nl is meer over te lezen over het initiatief van het echtpaar van den Berg. Zoals de menu's, praktische zaken en foto's.
"Maar geïnteresseerden kunnen ook langskomen op de Erasmuslaan 81 of bellen met nummer 06-18 28 13 08 voor meer informatie. Wij koken op dinsdag en voor eventueel vervoer kan gezorgd worden. We hopen veel mensen te verwelkomen!"

Uit de krant

Uit de krant