Bas Nieuweburg in duel. |
Bas Nieuweburg in duel. | Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest stelt teleur

Algemeen

FC Oegstgeest was afgelopen zaterdag geen schim in vergelijking tot de prestaties van vorige week tegen koploper FC Oudewater. Nu thuis tegen degradatiekandidaat Blauw Zwart werd FC Oegstgeest zeker in het eerste deel van de wedstrijd volledig overrompeld. FC Oegstgeest bleef gedurende de hele wedstrijd tegen een achterstand aan kijken, die werd afgesloten met een 2-4 uitslag.

Als mogelijke degradatiekandidaat was Blauw Zwart er natuurlijk op gebrand om in Oegstgeest punten te pakken. De inzet was er dan ook naar. FC Oegstgeest kwam zeker het eerste kwartier onder grote druk te staan. En als FC Oegstgeest uit de verdediging kwam, bleven de passes vaak onzorgvuldig en was het opnieuw terugvallen in de verdediging.

Dat dit niet ongestraft kon voortduren werd in de tiende minuut duidelijk, Blauw Zwart maakte de 0-1. Via een counter kwam Blauw Zwart alleen voor keeper Davey Braggaar en de aanvaller passeerde foutloos. Na deze ‘wake up call’ herpakte FC Oegstgeest zich enigszins. In plaats van de lange ballen naar voren probeerde FC Oegstgeest voetballend te aanvallen. Af en toe was dat zeer succesvol. Regelmatig werd Abel Bormans zo op links vrijgespeeld. Het succes kwam in de veertiende minuut. Een hoekschop werd via gerommel in het strafschopgebied achter de lijn gewerkt: 1-1. Zou FC Oegstgeest zich dan toch aan zijn sportieve plicht houden?

Na de 1-1 kwam FC Oegstgeest meer aan voetballen toe. Voorbeelden daarvan zijn een prima voorzet van Tim Bakker op Sam Roelen en opnieuw goede acties van Abel Bormans op links. Op momenten dat FC Oegstgeest vooral goed combineerde en de bal liet gaan had Blauw Zwart moeite om dit goed te verdedigen. Hier kwamen dan ook de kansen uit.

Toch kwam FC Oegstgeest af en toe ook goed weg, bijvoorbeeld halverwege de eerste helft toen de doelpaal een schot van een Blauw Zwart aanvaller keerde. Iets later, vlak voor rust had FC Oegstgeest geen geluk. Blauw Zwart maakte uit een corner de 1-2.

Na rust had FC Oegstgeest kennelijk een tijdelijke ’Black Out’ want de supporters hadden de koffie nog niet binnen of Blauw Zwart had de stand alweer op 1-4 gebracht.

Het is niet zo dat FC Oegstgeest zonder kansen zat in de tweede helft. Een goede voorzet op maat van Tim Bakker werd door Sam Roelen overgeschoten. In de 81ste minuut was Sam Roelen wel succesvol. Timo Lichtenbeld zette voor en Sam Roelen kon goed afmaken (2-4). Het leek wel of FC Oegstgeest vanaf dat moment serieuzer ging voetballen. Sam Roelen kwam nog een keer in scoringspositie, maar dit mislukte.

FC Oegstgeest sloot de wedstrijd dus teleurstellend met een 2-4 uitslag af.

Een aantal korte quotes van de Oegstgeest aanhang kunnen we de lezer niet onthouden. “De laatste 10 minuten gingen ze pas voetballen“, zei de één en een ander: “Bob den Hollander de beste kopper en nu neemt ie corners?”. De aanhang was duidelijk niet tevreden over het verloop van de wedstrijd. Gelukkig is FC Oegstgeest veilig en kan het voorzichtig gaan voorbereiden op het volgende seizoen. Blauw Zwart kan zich met deze drie punten veilig spelen als ze in de komende twee wedstrijden nog wat punten pakken.

Volgende week speelt FC Oegstgeest uit tegen Aarlanderveen om 14.30 uur. De laatste wedstrijd is thuis over twee weken (4 juni) tegen Sporting Leiden om 14.30 uur.