PVOO houdt workshop met Smart071 – Internet of Things | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Laura Platte vertelt over de projecten Smart071 en Economie071. | Foto Wil van Elk
Laura Platte vertelt over de projecten Smart071 en Economie071. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

PVOO houdt workshop met Smart071 – Internet of Things

  Zakelijk

Het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) hield samen met Economie071 op dinsdag 18 september een workshop in Duinzigt over Internet of Things & Business onder de noemer Smart071.

Het ondernemersplatform overlegt met allerlei instanties in de regio, zo ook met Economie071 (www.economie071.nl ) die partners heeft in de regio: De gemeentes Oegstgeest, Leiden, Zoeterwoude, Leiderdorp, Katwijk en de Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en de Rabobank.

De digitalisering heeft een grote impact op de maatschappij en biedt heel veel kansen voor bedrijven. Het project Smart071 MKB laat bedrijven en ondernemers kennismaken met dit interessante onderwerp. Tijdens de bijeenkomst in Duinzigt heette voorzitter PVOO Paul Jansen en Laura Platte van de gemeente Oegstgeest de deelnemers welkom met een korte uitleg over de workshop en Economie071. Joris Castermans hield een inleiding en een afsluitend praatje: "Het gaat om toegevoegde (klant)waarde en dit vereist nieuwe: technologie, businessmodellen, samenwerkingsverbanden en manier van kijken. Hans Liefting vertelde over zijn bedrijf Leiderdorp Instruments en hoe Internet of Things kan worden toegepast. Jasper Neuteboom van Inventeers b.v. vulde dat perfect aan door te vertellen en te laten zien wat je er mee kunt.

Met een handig opzet van aandachtspunten kan een businessmodel worden gemaakt om een nieuw product op de markt te zetten door het hoe en waarom uit te werken. De deelnemers splitsten zich op in groepjes en omschreven een 'verzonnen' product. Na afloop werden de resultaten en bevindingen doorgesproken. Zeer zeker een leerzame workshop. Na afloop kletsten ze nog even verder met een afsluitende borrel in de bar van Duinzigt Meetings & Workspace.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>