Haringparty PVOO zeer geslaagd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Wim van Tuijl (rechtss) proeft haring samen met rasondernemers vader en zoon Wiegel. | Foto Wil van Elk
Wim van Tuijl (rechtss) proeft haring samen met rasondernemers vader en zoon Wiegel. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Haringparty PVOO zeer geslaagd

  Zakelijk

Op dinsdag 20 juni was bij kasteel Oud-Poelgeest de jaarlijkse haringparty van het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO). Het werd, zoals eerdere edities, een groot succes.

Door Wim van Tuijl

Kasteel Oud-Poelgeest met het daaromheen liggende bos met oude hoge bomen ademt nostalgie. De ruime tuin voor het oude kasteel vormt een perfect decor om, zeker bij gunstige weersomstandigheden, een evenement als een haringparty te houden. Door de eeuwen heen zullen bewoners van het kasteel zeker op deze locatie hun tuinfeesten hebben gehouden. Verleden en heden smolten daarom dinsdag samen op deze eeuwenoude plek.

Veel ondernemers hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven om de Hollandse Nieuwe van 2017 te komen proeven. Burgemeester Emile Jaensch en wethouder Wendelien Tjönjann waren eveneens van de (haring)partij.
Voorzitter van het PVOO, Mark Cremers, nam voorafgaand aan het uitserveren van de haring even het woord: "Welkom, beste 'maatjes' op deze, inmiddels achtste, haringparty". Cremers belichtte in de eerste plaats de positieve ontwikkeling omtrent het MEOB-terrein dat vanaf nu bedrijventerrein De Boeg genoemd mag worden. "En dat zal best wennen zijn. Maar met de verwijzing naar de Marine en de eerst letters van Oegstgeest in haar naam mag dat geen probleem zijn. Het moet economisch gezien een boegbeeld voor Oegstgeest gaan vormen. 'De Boeg' is een meer dan passende benaming. Ik roep dan ook op de oude naam uit jullie geheugen te wissen en die te vervangen door de zo passend nieuwe benaming, en kijk uit naar de verdere ontwikkelingen," aldus Cremers. De PVOO-voorzitter wees ook op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. "Belangrijk voor het PVOO en haar leden om input aan partijen te geven op aspecten waarop Oegstgeest economisch vooruitgang kan boeken," verwoordde Cremers.

Bijzondere woorden van dank sprak de voorzitter uit voor de aanwezige wethouder en ambtenaar Bob van der Zande, waarbij de laatste bij de totstandkoming van De Boeg van begin tot eind betrokken is geweest. Verder richtte hij woorden van dank aan een aantal personen, die verantwoordelijk zijn voor het succes van de haringparty's. "Ik begin met 'kasteelheer' Jan Willem Besselink voor zijn gastvrijheid om alhier de haringparty te mogen organiseren en ook nog de catering te regelen. Wil van Elk voor zijn fotoreportage, waarvan een aantal foto's in het blad Leven zal verschijnen. Nadrukkelijk noem ik Visgilde Hugo van der Meij, die het evenement sponsort met het aanbieden van het hoofdgerecht: voortreffelijke haring. Natuurlijk ook Pieter Walvaart, die de haringparty's sponsort met muziek, geluid, licht en partyverhuuritems. Ieder die arriveert, geniet direct van zijn haringpop," grapte Cremers, tot slot.

Daarna brak het informele deel aan, waarin ondernemers met elkaar konden bijpraten. Daarbij genoten de aanwezigen volop van de aangeboden smakelijke haring, haring sushi, snacks en drankjes. Het geheel werd in deze perfecte ambiance prima muzikaal omlijst door Pieter Walwaart van Double U Productions. Hij trad op met Jack Manuputty en Guido Schaake, die het trio Loungy Beats vormen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>