Thymen Kruider, trainer van FCO, geeft wat aanwijzingen aan Kevin Driessen. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint relatief makkelijk van Quick 2

Sport

Voor de beker stond er voor beide teams niets meer op het spel. Het resulteerde dus in een nuttige oefenwedstrijd waarin FC Oegstgeest duidelijk een overwicht had op Quick en lekker aan voetballen toekwam. De vier doelpunten van FC Oegstgeest werden netjes over beide helften verdeeld. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een uitslag in het voordeel van FC Oegstgeest van 4-2.

In aanloop naar het weekend was nog even de vraag of de wedstrijd doorgang kon vinden. Voor beide teams stond er eigenlijk niets meer op het spel en Quick had al aangegeven dat zij spelersaantal problemen hadden. Quick 2 speelt normaal gesproken in de Hoofdklasse op zondag. Terwijl hun vlaggenschip, Quick 1 in derde divisie zondag uitkomt. Dus ondanks het feit dat het niet meer om de punten ging, zou het zeker een fijne oefenpot kunnen zijn omdat Quick 2 gezien de competitie waarin ze uitkomen de nodige kwaliteiten in huis moeten hebben.

En dat bleek ook wel het geval. Hoewel Quick wat afwachtend begon, lieten beide teams elkaar voetballen en af en toe leuk lopend combinatievoetbal zien. Hierbij had FC Oegstgeest wel een belangrijk overwicht.

De eerste kansen waren vooral voor FC Oegstgeest. In de vierde minuut wist Bob den Hollander al een schietpoging bij de opbouw van Quick te onderbreken, helaas ontbrak het aan de afronding. Ook Timo Lichtenbeld was in de beginperiode kansrijk, maar hij zag zijn diagonale schot net voor het doel langs gaan. Voordat Abel Bormans wel voor die voorsprong (25 min) zorgde, had Bob den Hollander nog een kopkans nadat keeper Gijs Jansen een lange pass op Roy Elkerbout op links voor had gegeven. Op zijn beurt probeerde Roy Elkerbout Bob den Hollander te bereiken. Maar dat werd door de keeper van Quick verijdeld.

Kort daarna gaf Bob den Hollander Joey Driessen de gelegenheid om te scoren door bij een voorzet over de bal heen te stappen, Joey Driessen maakte hier goed gebruik van (27 min: 2-0).

In een van de weinige succesvolle aanvallen van Quick in de eerste helft werd een Quick speler onreglementair onderuitgehaald in het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter Guus van Ekelenburg wees terecht naar de stip. Quick benutte de strafschop en bracht de stand op 2-1.

Na de rust bracht trainer Thymen Kruider Dylan Dykstra en Bas Nieuwenburg in het veld voor respectievelijk Timo Lichtenbeld en Joey Driessen.

Quick probeerde in de tweede helft wat meer een vuist te maken, maar FC Oegstgeest was doorgaans toch kansrijker. Al ging het afmaken van die kansen niet altijd even gemakkelijk. Een doorbraak van Bas Nieuwenburg in de 51ste minuut werd tijdig gestopt. En, in de 61ste minuut moest Gijs Jansen in actie komen om een doelpoging van Quick te voorkomen.

Wat later passeerde de goed spelende Tim Bakker zijn verdediger en zette de bal voor naar Roy Elkerbout die vrijstond en eenvoudig de 3-1 kon maken.

Naarmate de wedstrijd voortduurde, kreeg Quick iets meer vat op de wedstrijd met de daarbij horende kansen op een doelpunt. Nickey Danen van Quick soleerde halverwege de tweede helft handig door de verdediging van FC Oegstgeest en maakte de 3-2.

Vlak voor het eindsignaal van de scheidsrechter zette Tim Bakker met wat hulp van de keeper de 4 nog op het scorebord: 4-2.

De toeschouwers hebben kunnen genieten van een leuke wedstrijd, waarin de trainersstaf de gelegenheid had om wat andere inzichten te proberen, in plaats van een bekerwedstrijd, een nuttige oefenwedstrijd.

Volgende week begint de reguliere competitie. FC Oegstgeest speelt dan (za 24 sept) thuis tegen Sporting Leiden om 14.30 uur.