Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Chris Zweistra

ASC treedt op als gastheer van het ONEC-toernooi

  Sport

Op zaterdag 28 mei gaven de ONEC-verenigingen acte de présence op het sportpark Overveer van voetbalvereniging ASC.

Door Marcus Rooijakkers

De afkorting ONEC staat voor Om en Nabij de Eeuw Clubs. Alle clubs in Nederlands die minstens honderd jaar bestaan zijn lid van de ONEC. Zij zijn verenigd in het eigentijds voetbalverband van traditionele verenigingen in Nederland. Het gastheerschap was dit jaar in handen van ASC en werd door de commissie The Good Old georganiseerd.

Vanuit het hele land kwamen de spelers in de ochtend aan bij het sportcomplex in de Overveerpolder waar zij hartelijk werden ontvangen. Elk deelnemend team kreeg een gastheer of gastvrouw toegewezen.

De weergoden waren de dag goed gezind en de stemming zat er goed in. Alle teams streden fanatiek maar sportief met elkaar. De nodige toeschouwers zorgden voor een enthousiaste sfeer.

Er werd in verschillende categorieën gespeeld. Door clubs als Forward uit Groningen of V.O.C. uit Rotterdam werd er gestreden om diverse veteranen cups in de categorieën Heren 35+ en 55+ en Dames 35+. Die laatste categorie debuteerde op het speelveld van de ONEC waarbij de cup ten deel viel aan Kampong uit Utrecht. Ook namens ASC speelde een damesteam mee: een unicum in de historie van ASC. Sparta verdedigde de titel 35+ maar moest deze afstaan aan HBS uit Den Haag en bij de 55+ ging de cup naar Victoria uit Hilversum.

De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking en een gezellige maaltijd.

In totaal zijn 24 clubs verenigd in de ONEC en ieder jaar wordt één van de verenigingen als gastheer aangewezen. Volgend jaar is dat bij ZAC in Zwolle. Zodoende keert het toernooi in 2046 weer terug in Oegstgeest.

Meer berichten