Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Jens Wiersma (links) voorziet Youri Soons van tactisch advies. |&nbsp;</p>

Jens Wiersma (links) voorziet Youri Soons van tactisch advies. | 

(Foto: Henk van Gijzen)

Weer dubbele cijfers voor Pecos

  Sport

Met hun tweede 10-0 overwinning op rij hebben de tafeltennissers van Pecos de koppositie in de tweede divisie zaterdag verder uitgebouwd. De enige concurrent Disnierats staat nu op vijf punten.

Tegen FTTC ging het minder gemakkelijk dan de eindstand doet vermoeden. De sterk spelende Fries Arnold Terpstra stelde Youri Soons en Jens Wiersma aardig op de proef en kwam tegen René Waterreus zelfs op matchpoint. Uiteindelijk waren op de beslissende momenten de thuisspelers toch de scherpste.

Dat achtervolger Disnierats tegen Vriendenschaar drie punten morste was het beste nieuws van het weekend. Toch is het volgens Soons voorlopig nog te vroeg om het kampioensfeest te gaan organiseren. ‘Ik bekijk het per wedstrijd. Laten we eerstkomende zaterdag goed doorkomen. Red Stars uit is altijd lastig.’

Een week later is het onderlinge duel met Disnierats, waarin waarschijnlijk de beslissing kan vallen in de titelstrijd. De heenwedstrijd in Hoorn werd met 6-4 verloren. Maar, zegt Soons: ‘We spelen op dit moment allemaal goed. Dus ik zie de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet.’

Een nieuwe lockdown zou nog roet in het eten kunnen gooien. De mannen van Pecos 1 zijn al twee keer eerder de dupe geweest van een competitie die werd afgeblazen terwijl ze bovenaan stonden. Mocht het opnieuw zover komen, dan zegt Soons te hopen dat er tegen die tijd zoveel wedstrijden gespeeld zijn dat de tussenstand dan de eindstand wordt.

Meer berichten