Jeugd Fiks begint zaalseizoen met clinics
Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De B-jeugd traint. |</p>

De B-jeugd traint. |

(Foto: Wim van Tuijl)

Jeugd Fiks begint zaalseizoen met clinics

  Sport

Competitie mag nog niet gespeeld worden, maar de jeugd is wel met trainen in de zaal begonnen. De seniorenteams moeten, in verband met coronamaatregelen, nog even pas op de plaats maken. Afgelopen zaterdag stonden clinics in sporthal De Cuyl op het programma voor de D-, C-, B- en A-jeugd. Deze vonden plaats onder leiding van ervaren trainers, die hoogspelende seniorenteams trainen.

Het C-team kreeg training van Rob Schoof, de huidige trainer van Fiks 2, De D-teams werden bijgeschoold door de huidige trainer van Fiks 1, Aad van Rijthoven. Daarna was het de beurt voor de jongeren die in de B-jeugd spelen en tot slot kreeg de oudste jeugd een training. Zowel de B als de A kregen trainen van Bas Harland, die vorig seizoen Fiks 1 onder zijn hoede had, maar dit seizoen de kans kreeg om als trainer bij landskampioen Top in dienst te komen. Hij was echter graag bereid om zijn grote korfbalervaring te delen met de oudere jongerengroepen van de korfbalvereniging Fiks, waar hij naar zijn zeggen zo’n fijn seizoen heeft gehad.
De clinics zijn een initiatief van Jeugdtechnische zaken van Fiks. Nico van Welzen, bestuurslid Technische Zaken: “Wij willen graag onze jongeren sportief bezighouden. Met deze clinics is het doel de jeugd extra korfballende vaardigheden aan te leren door ervaren trainers”. Hij zegt erbij dat vanaf volgende week onderlinge oefenwedstrijden voor de jeugdteams worden georganiseerd.
Tijdens zijn trainingen leerde Bas Harland vooral de techniek van schieten aan en het op goede wijze plaatsen van de bal naar medespelers. Ook werden aanvals- en verdedigingstechniek niet vergeten. Zonder meer hebben genoemde spelersgroepen een leerzaam trainingsuur gehad.

Meer berichten