Logo oegstgeestercourant.nl
Jop van der Wiel verloor zaterdag geen game. | Foto Henk van Gijzen
Jop van der Wiel verloor zaterdag geen game. | Foto Henk van Gijzen (Foto: Henk van Gijzen)

Makkie voor Pecos

  Sport

Bij de langverwachte herstart van de tafeltenniscompetitie werd Pecos nog niet op de proef gesteld. De reserves van Avanti kregen aan de Voscuyl met 10-0 klop.

‘We waren in drie uur klaar’, is het belangrijkste wapenfeit dat Jop van der Wiel zich daags na de wedstrijd herinnert. Voor tafeltennisbegrippen is dat inderdaad bijzonder snel. Als een duel wat meer gelijk opgaat kan het gemakkelijk vierenhalf tot vijf uur duren. Nu was van een ‘duel’ niet eens echt sprake, leert ook een blik op de uitslagen. Als Jens Wiersma niet een slordige start had gekend tegen invaller Ron Laken (11-13) was het gamesaldo van de tien partijen 30-0 in Oegstgeests voordeel geweest.

Dat ze ruim gingen winnen wisten Wiersma, Van der Wiel en kopman Maroun Nader van tevoren. Het was dan ook niet eens zozeer het makkie of de 10-0 uitslag die hen zaterdag goed deed, maar simpelweg het feit dat ze weer achter de tafel mochten, ruim zes maanden na de laatste competitiewedstrijd. Weliswaar met gekke regels, zoals onderling afspreken of je van kant wisselt tussen de games (het werd een ‘nee’) en of je wenst te dubbelen (‘ja’), was het toch weer een bijna ouderwetse Super Saturday in de Thorn Tafeltennishal. Ook Pecos 2 en 3 wonnen hun wedstrijd zo ruim dat ze na één speelronde bovenaan staan in hun poule, dus de stemming in het Oegstgeester kamp was opperbest. Komend weekeind verdedigt de hoofdmacht zijn koppositie op bezoek bij Hilversum 3.

Meer berichten