Logo oegstgeestercourant.nl
Aad van Rijthoven: 'Er zit veel kwaliteit in Fiks 1. Het is een team waarin alle spelers scorend vermogen hebben. Voor de veldcompetitie zie ik zeker mogelijkheden om mee te doen voor een plek in het linkerrijtje.' | Foto Wim van Tuijl
Aad van Rijthoven: 'Er zit veel kwaliteit in Fiks 1. Het is een team waarin alle spelers scorend vermogen hebben. Voor de veldcompetitie zie ik zeker mogelijkheden om mee te doen voor een plek in het linkerrijtje.' | Foto Wim van Tuijl (Foto: Wim van Tuijl)

Aad van Rijthoven nieuwe trainer Fiks

  Sport

Fiks heeft na één seizoen weer een nieuwe trainer: Aad van Rijthoven. Hij volgt Bas Harland op die korter dan gepland stopte bij Fiks vanwege een niet te weerstaan bod van landskampioen Top. Tijd om de nieuwe trainer voor te stellen.

Aad woont in Alphen aan den Rijn, is gehuwd en heeft drie kinderen, die allen korfballen bij Tempo. “Ik woonde in Den Haag en heb altijd gekorfbald bij KVS; een vereniging die altijd op hoog niveau speelt. Er waren seizoenen dat KVS op het hoogste niveau uitkwam. Ik bereikte als speler de selectie. Meestal speelde ik in het tweede team, dat in de hoogste reserveklasse van Nederland acteerde. Af en toe was ik invaller bij het eerste team”, vertelt Aad over zijn loopbaan als speler.

Uitgebreide trainersloopbaan

Op zijn 28e stopte Aad als selectiespeler vanwege knieblessures. “Ik ging bij KVS trainen geven. Eerst aan de D1 en vervolgens respectievelijk de C1, B1 en A1. De jeugdteams van KVS speelden ook op hoog niveau. Meerdere keren hebben we gestreden om de landstitel. Natuurlijk kon ik me daarom goed ontwikkelen als trainer. Ook heb ik het tweede team trainen gegeven”, vervolgt hij.
Na KVS was Aad trainer van verenigingen die vrij hoog speelden. Zo had hij de selecties van Tempo, Meervogels, Die Haghe en Top 2 onder zijn hoede. “Ik herinner me goed heet zaalseizoen 2010/2011. Top 1 speelde met succes om de landstitel. Als staflid zat ik op de bank, samen met de succesvolle trainer Hans Heemskerk. Mijn tijd bij Die Haghe zal ik ook niet vergeten. Enkele jaren geleden promoveerde ik met dit team naar de hoofdklasse. Uitgerekend in de kampioenswedstrijd was Fiks, dat toen debuteerde in de overgangsklasse, de tegenstander”, herinnert hij zich.

Duidelijk doel bij Fiks

Ik ben door teamleider van Fiks, Nico van Welzen, benaderd om na te denken om hoofdtrainer van de Fiksselectie te worden. We hebben een goed gesprek gehad en dit heeft ertoe geleid dat ik nu hier aan de slag ben. ”Graag motiveert hij dit besluit. “Fiks heeft een leuke fanatieke maar sociale groep. Er heerst motivatie, werklust en charisma om met passie voor optimale resultaten te knokken. Bovendien zit er veel kwaliteit in Fiks 1. Het is een team waarin alle spelers scorend vermogen hebben. Voor de veldcompetitie zie ik zeker mogelijkheden om mee te doen voor een plek in het linkerrijtje. De zaalcompetitie is pittig, maar ook vol uitdaging. Door de corona spelen 12 teams nu in de korfbal-league. De Bond wil terug naar 10 ploegen. Vandaar dat er in de Hoofdklasse een versterkte degradatieregeling geldt. De drie laagst eindigende verenigingen degraderen, dus moeten we minimaal op de vijfde plaats eindigen. Maar nogmaals, Fiks heef een kwalitatief goed team”, besluit hij.

(Wim van Tuijl)

Meer berichten