Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

ASC doet uitstekende zaken

  Sport

Met een 0-1 zege op zak ondernam ASC dit weekend opgetogen de thuisreis richting Oegstgeest. Met dit resultaat is het team van trainer Bo Moudrine opgeklommen naar het linkerrijtje van de ranglijst vertrok ASC opgetogen uit Roelofarendsveen.

Over het geheel genomen heeft ASC wellicht iets te veel van het goede gekregen, want na ruim tien minuten spelen kreeg de thuisploeg een enorme kans. Roy Hoogeveen kreeg de bal goed aangespeeld en had de bal voor het inschieten. De inzet werd gekeerd door doelman Evangelos Viiadakis, die na een periode van blessureleed, weer binnen de ploeg stond. Hij bewees met zijn redding direct zijn waarde voor ASC. Vlak daarna kregen de 'Veners' nog een goede scoringskans, maar de poging ging net over het doel. Volgens de trainer van DOSR vergooide zijn team hiermee de basis voor de zege. ASC weerstond de aanvallende druk, ging de bal gemakkelijker rondspelen en loerde op de uitgelezen kans. In het derde kwartier oogstte dit het volle rendement. Sean Goebel speelde de bal aan op Ward Buijze en zijn doelpoging leidde tot 0-1.
Na rust koesterde ASC de punten en liet zich meer terugzakken. Gehoopt werd vanuit de counter gevaarlijk te kunnen worden. DOSR ging gemakkelijker de bal rondspelen, maar het kwam niet tot die doelrijpe momenten voor het doel, die tot een echte scoringskans zouden leiden. In het laatste kwartier ging DOSR met lange ballen proberen de spitsen te bereiken om via die weg een gelijkmaker te forceren. De verdediging van ASC voorkwam dat deze speelwijze zich in een treffer zou uitbetalen. Na het slotsignaal haalde heel ASC opgelucht adem. Evenals trainer Mo Boudrine die na afloop van dit seizoen ASC gaat verlaten. "Ik ben na drie mooie seizoen bij ASC toe aan een nieuwe uitdaging", aldus Mo.

Meer berichten