Logo oegstgeestercourant.nl
LOHC JA1 seizoen 2019-2020. |
LOHC JA1 seizoen 2019-2020. | (Foto: Ed Patijn)

LOHC JA1 en JB1 spelen landelijk

  Sport

Na een spannende en intensieve voorcompetitie is het zowel de Jongens A1 en de Jongens B1 van de Oegstgeester hockeyclub LOHC gelukt zich te plaatsen voor de landelijke hockeycompetitie.

Jongens A1, onder leiding van coach Peter Kalfsterman (tevens coach van LOHC H1) wist zich een paar weken geleden al te plaatsen na thuis winst op Quick Stick.

Van de zes wedstrijden in de voorcompetitie wisten ze er vier te winnen. Alleen Pinoke bleek een maatje te groot. De heren zijn gestart in de landelijke competitie en draaien mee in de subtop, zo werd er onder andere gewonnen van Amsterdam JA1 in het Wagener Stadion.

Jongens B1, onder leiding van coach Maurits Akkerman wist zich vorige week te plaatsen. Na een spannende voorcompetitie, bleek na de negende wedstrijd uit bij Phoenix dat het felbegeerde ticket voor de landelijke B competitie binnen was. Van de tien wedstrijden heeft LOHC JB1 er zes gewonnen, onder andere van GHBS, Leonidas en HC Rotterdam. Kampong kwam als grote winnaar uit de voorcompetitie, zij gaven geen wedstrijd weg.

Wij gaan hockeyen en goed ook!'

Bestuurslid TopHockey Doeke Overbeek: "Voor de jongens in A1 en B1 is niet alleen een leerzame stap om op het hoogste niveau mee te doen; het is vooral leuk om te spelen tegen echte topclubs. Dat is waar wij als club structureel tegen willen spelen. Het is mooi dat de jongens het zo goed doen, ook de meisjes doen het niet onverdienstelijk, zowel Meisjes A1 als Meisjes B1 hockeyen mee in de op een na hoogste landelijke competitie. Het mooie is, dat veel van deze jongens en meisjes verschillende teams op onze club trainen en coachen en daar zijn we heel erg trots op. Zij kunnen zo wat zij leren weer overdragen naar de (jongere) jeugd. Natuurlijk hopen wij dat een aantal van deze jongens en meisjes in de toekomst voor onze eerste seniorenteams zullen uitkomen. Dit past uitstekend bij ons motto - wij gaan hockeyen en goed ook!"

Meer berichten