Fiks ontsnapt aan puntverlies | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Matchwinner Melissa Heijne (l) viert feestje met teamgenotes Ilse Hazekamp en Michelle Rozenbroek. | Foto Wim van Tuijl
Matchwinner Melissa Heijne (l) viert feestje met teamgenotes Ilse Hazekamp en Michelle Rozenbroek. | Foto Wim van Tuijl (Foto: Wim van Tuijl)

Fiks ontsnapt aan puntverlies

  Sport

Korfbalvereniging Fiks heeft zaterdag 2 februari in Voorburg met 22-23 aan het langste eind getrokken tegen het bescheiden geklasseerde VEO, maar het scheelde niet veel of er was niet ingecalculeerd en duur puntverlies geleden.

De tribunes van sporthal Essensteijn in Voorburg waren zo vol, dat er banken werden bij geplaatst om het vele publiek te huisvesten. Zoals gebruikelijk was er veel Fikspubliek aanwezig. Uiteindelijk moesten laatkomers genoegen nemen met een staanplaats. De toeschouwers hebben meer een spannende dan een kwalitatief goede wedstrijd voorgeschoteld gekregen. Na een 3-1 achterstand kwam Fiks beter op gang. De rebound verliep beter en aanvallend won de koploper aan scherpte. Dit kwam tot uiting in de stand in de daaropvolgende tien minuten. Van 3-1 stoomde Fiks naar 5-11. Jan Anholts was met vier inzetten weer scherp. Hij zou zeven keer scoren. Ook Michelle Rozenbroek (2), Mart Hortensius (2), Ilse Hazekamp en Melissa Heijne hadden in die fase succes.

Op onbegrijpelijke viel het scoren bij Fiks stil en ging het grip op de ontmoeting verliezen toen VEO nog voor rust terugkwam tot 9-11. Het nieuwe offensief in de tweede helft bracht niet de marge die borgstond voor een gemakkelijke zege. Het had mede te maken met momenten dat aanvallend de bal gejaagd en onrustig rondging. Tel daarbij op drie gemiste strafworpen en dreigend onheil is verklaard. Trainer Rick Nell: "Het was vandaag niet altijd even best wat mijn team liet zien, maar het blijft een gegeven dat je als koploper ook slechte wedstrijden moet winnen, en dat was in deze ontmoeting het geval", verklaarde hij. De thuisformatie bleef wilskracht tonen en hield de achterstand tot drie punten beperkt. Ook de rode kaart, die een heer van VEO kreeg voor zijn onnodig harde charge richting Roy Vreeken, bracht de Voorburgse formatie niet de mentale tik toe. Dit voorval was in de 41e minuut bij 14-17. Zes minuten voor tijd vocht VEO zich naast Fiks (19-19) en moest de lijstaanvoerder alle zeilen bijzetten om met een goed gevoel Voorburg te verlaten. Roy Vreeken (2) en Ilse Hazekamp zagen hun treffers beantwoord. In de laatste minuut zette Melissa Heijne Fiks op 22-23. Zij zou matchwinner worden, want het lukte de thuisformatie niet om in de tegenaanval opnieuw een gelijkmaker te scoren. Vooraf won Fiks 2 de ontmoeting tegen mede titelkandidaat VEO 2 met 16-20, maar moest na een 10-7 achterstand van ver komen. Youp Coli (6) en Jolie Muntz (4) waren trefzeker.
Komende zaterdag is in sporthal De Cuyl om 16.45 uur de kraker tegen de nummer twee op de ranglijst, Oranje Wit uit Dordrecht. Vooraf speelt Fiks 2 tegen Oranje Wit 2, waarin ook om de koppositie wordt gespeeld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>