Ook Pecos 2 redt het niet | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ibrahim Yildizlar gaat zich steeds beter thuisvoelen bij Pecos en won tegen Scylla 2 tweemaal. | Foto Henk van Gijzen
Ibrahim Yildizlar gaat zich steeds beter thuisvoelen bij Pecos en won tegen Scylla 2 tweemaal. | Foto Henk van Gijzen (Foto: Henk van Gijzen)

Ook Pecos 2 redt het niet

  Sport

In navolging van de hoofdmacht zijn ook de Pecosreserves zaterdag gedegradeerd uit de eerste divisie van het Nederlandse tafeltennis. Ze kwamen één punt tekort, ondanks een mooie 6-4 overwinning op kampioen Hilversum.

De kansen leken vooraf klein, maar doordat Hilversum met een invaller speelde en Tony Nader uitstekend in vorm was en drie overwinningen pakte, kwam Pecos 2 nog heel dicht bij de vierde plek in de poule. Concurrent voor die positie was SKF, en dat wankelde lang, maar stelde in de laatste partij van de zaterdag de handhaving veilig. Achteraf gezien was vooral de nederlaag van het Oegstgeester dubbel – de derde pas dit seizoen – een dure. Jop van der Wiel kwam tegen Goosens knap terug uit geslagen positie, Paul Kruijt won helaas alleen van invaller Olofsen.
De Oegstgeester tafeltennistrots doet in januari dus een stapje terug, maar niemand twijfelt eraan dat het verloren terrein snel kan worden herwonnen. De schade werd dan ook vrij laconiek opgenomen. En voor de Pecos-penningmeester is het goed nieuws dat er vanaf januari even geen dure scheidsrechters meer naar de Thorn Tafeltennishal komen.
Pecos 1, uitkomend in de andere eerstedivisiepoule, was al officieel gedegradeerd maar speelde dit weekend nog wel een cruciale rol in de degradatiestrijd van Scylla 2. De 3-7 overwinning van de Leidenaars betekent dat die precies genoeg punten haalden om op dit niveau te blijven. De Oegstgeester punten werden gemaakt door Ibrahim Yildizlar (2x), die zich steeds beter thuis lijkt te voelen bij Pecos, en Elwin Huiden, wiens ene winstpotje eigenlijk te weinig mag heten. Tim Gras bleef in zijn afscheidsduel (hij gaat zijn geluk beproeven bij Tempo Team 2) met lege handen.
Twee klassen lager was Pecos 3 in de derby met Rijnsoever superieur. Jens Wiersma klopte zelfs alle drie de Katwijkers, waarbij een zege op Roald van de Landen (ex-Pecos) zeker extra aandacht verdient. Thomas Jansen en Yoni Evers moesten Van de Landen feliciteren maar bleven verder schadevrij.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>