Feestelijke opening vernieuwde golfbaan en clubhuis OGC | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Burgemeester Emile Jaensch plant eerste boom. | Foto Wil van Elk
Burgemeester Emile Jaensch plant eerste boom. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Feestelijke opening vernieuwde golfbaan en clubhuis OGC

  Sport

De leden van de Oegst­geester Golf Club (OGC) namen feestelijk op vrijdag 2 november hun nieuwe golfbaan, maar bovenal hun nieuwe clubhuis in gebruik. Burgemeester Emile Jaensch plantte de eerste boom als cadeautje van de gemeente.

Door Wil van Elk

Het was gezellig druk op het voormalige UDO-gedeelte van het Sportpark De Voscuyl. Het stond er vol met fietsen en wie niet beter wist zou denken dat er een heuse voetbalderby werd gespeeld. Niet zo gek, als je bedenkt dat er nog geen half jaar geleden op grote stukken van de negen-hole-baan nog gevoetbald en korfbal werd gespeeld. Zoals voorzitter Frans Tetteroo uitgebreid vertelde, hebben de vrijwilligers van de vereniging heel veel zelf gedaan aan de vernieuwing en verhuizing van hun club. De samenwerking met de uitvoerende bedrijven was heel bijzonder. Onder de aanwezigen ook vele sponsors en vertegenwoordigers van bedrijven die binnen hun vakgebied het werk completeerden.

Ontwikkeling

Frans Tetteroo noemde de ontwikkeling van het gehele sportpark waarvoor vijf jaar gelden de eerste gesprekken plaatsvonden. Hij noemde de vele gesprekken met diverse instanties. "Het resultaat is verbluffend", zei hij terwijl hij een diepe buiging maakte richting de mensen die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat volop aan het project werkten. Tetteroo: "Hoewel in eerste instantie de aanleg in drie gedeeltes was gepland, waarbij na 2023 alles af zou zijn, is het af in 2018. Dames en heren, wij zijn klaar voor de toekomst!". Het ledenaantal nam met een derde toe. "We gingen van 310 naar 440 leden. De ledenstop is nabij", voorspelde hij.

Aankoop

Ook de aankoop van het voormalige clubhuis van UDO kreeg de aandacht. Frans Tetteroo roemde de vrijwilligers en bedrijven die er iets moois van hebben gemaakt. Het schilderwerk buiten is nog niet helemaal af. "De cirkel is rond. 32 Jaar gelden ontstond de club door enthousiaste voetballers. Tot 2008 hebben wij gezamenlijk gebruik gemaakt van dit clubhuis en betrokken wij een eigen clubhuis. En nu, tien jaar later, zijn we weer terug op het honk!", besloot hij enthousiast zijn toespraak. Burgemeester Emile Jaensch verrichtte samen met drie mannen van de aanleg van de baan de openingshandeling door de eerste van de 65 bomen te planten. De aankoop van de bomen kon worden gedaan door een bomendonatieplan van bijna achttienduizend euro en andere schenkingen.

Tijdens een feestelijk receptie zongen de leden onder muzikale begeleiding: "O mijn OGC, Zing allemaal mee, zo'n club als deze is er geen, je loopt er echt nooit heel alleen, een warm bad, ja zo voelt dat, bij OGC". Een aanwezige onderwijzer merkte op: "Er moet nog een t achter zing". Dat was tijdens het zingen overigens niet te horen!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>