Selectie Fiks sluit eerste helft veldseizoen in stijl af | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Doelpunt in de maak. Mart Hortensius legt succesvol aan.
Doelpunt in de maak. Mart Hortensius legt succesvol aan. (Foto: Wim van Tuijl)

Selectie Fiks sluit eerste helft veldseizoen in stijl af

  Sport

De selectieteams van Fiks kunnen terugzien op een fantastische eerste helft van het veldseizoen. Fiks 1 en 2 debuteren dit seizoen in respectievelijk de hoofdklasse en de reserve overgangsklasse. De doelstelling 'handhaving' lijkt voor beide nu al zo goed als bereikt. Sterker: beide teams staan op de tweede plaats en doen mee in de strijd voor de titel.


Nadat Fiks 2 na veel strijd Tweemaal Zes 2 met 19-17 had verslagen (Timo Dezentje 7 scores), trad Fiks 1 aan tegen het eerste van genoemde tegenstander. Tweemaal Zes staat voorlaatste op de ranglijst, maar zou op de Voskuyl een enorme dosis strijdlust tonen. Het eerste kwartier liep het team van Rick Nell achter de feiten aan. Mede ten gevolge van zeer mat spel van het eerste aanvalsvak verwierf Tweemaal Zes veel balbezit en pakte binnen 2 minuten met 0-2 de leiding. Het tweede aanvalsvak profiteerde van de scherpte van Mart Hortensius die zeven maal succesvol zou zijn. Zijn twee scores werden direct weer beantwoord door de trefzekere tegenstander. Rick Nell uitte vocaal zijn onvrede over het eerste vak: "Ga met z'n allen als team spelen en niet als individualisten." De peptalk pakte goed uit. Na inzetten van Kevin Vreeken en Mart Hortensius herwon het eerste vak aan scherpte. Roy Vreeken doorboorde tweemaal de korf en leek Fiks daarna de wedstrijd naar de hand te zetten. Michelle Rozenbroek (2) en Jan Anholts tekenden voor 9-4. Achteraf was het zeker niet de opmaat voor een definitieve regie. "Twee maal Zes liet een grote dosis werklust zien en was zeker niet van plan Fiks de punten cadeau te doen. Deze ploeg liet zien scherp te kunnen aanvallen en goede goals te maken. Mijn team had er de handen vol aan om aan de goede kant van de score te eindigen", aldus Rick. Bij rust was de stand 10-8 en na negen minuten in de tweede helft raakte Fiks zelfs de voorsprong kwijt (12-12). Dit onderstreept bewonderenswaardig doorzettingsvermogen van de opponent. Fiks heeft echter een formatie, die in staat is om zich op het juiste moment te herpakken en het heft weer in eigen hand te nemen. Dankzij treffers van Jan Anholts, Mart Hortensius en Melissa Heijne sloeg Fiks een nieuwe marge. Het bleek de definitieve demarrage, ondanks dat de formatie uit Maartensdijk nog terugvocht tot 17-16. Rake schoten van Ilse Hazekamp en Kevin Vreeken (2) luidden de vierde zege op rij in. Eindstand 22-19.
Rick Nell onderstreepte het zo onverwacht succesvolle optreden als debutant in de hoofdklasse. "Nee dit had niemand kunnen bedenken. We hoopten op en gingen voor handhaving. En zie, we draaien bovenin mee. Grote complimenten aan de spelers die als een team opereren en het beste uit zichzelf naar boven halen. En ja, in de zaal spelen we overgangsklasse. Logisch dat we moeten gaan voor een klassering bij de eerste drie en eigenlijk kijken of promotie ook daar mogelijk is" analyseert een dolblije Rick Nell. De blijdschap bij trainer van Fiks 2, Rob Schoof, is zeker niet minder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>