Ajax Cricket verloor op zondag 22 juli. | Archieffoto Willemien Timmers
Ajax Cricket verloor op zondag 22 juli. | Archieffoto Willemien Timmers

Ajax kansloos tegen Excelsior 2

Sport

Het begin van de fielding van Ajax cricket op zondag 22 juli was veel belovend. Deze was scherp, getuige de vele vangballen bij de 8 wickets die uiteindelijk vielen.

Hoewel enkelen van Excelsior ruime dubbele cijfers scoorden, waren op 123 inmiddels 6 spelers van de Schiedamse formatie uitgevangen. Alle perspectief dus voor Ajax om het totaal van Excelsior onder de 200 te houden. Het beeld veranderde met batsman Rens Heinsbroek die uitstekend vat had op de bowlerij van Ajax. In snel tempo sloeg hij zich naar een indrukwekkende persoonlijke score van 83.

Pas op de laatste bal van de laatste over werd hij uitgevangen. Het totaal was inmiddels opgelopen tot 238; achteraf gezien een te hoge lat voor Ajax. De dragende batsman van Ajax, Liam Scammell (geblesseerd toch aan de wedstrijd begonnen), was sneller uit dan gewoonlijk. De andere batslieden van Ajax waren onvoldoende in staat passend respons te bieden op het goede bowlen van Excelsior. Na 92 runs vielen snel drie wickets en was het verschil gemaakt.

Alleen Nisha Siriwardena onderscheidde zich namens Ajax met een fraaie score van 46 runs. Met name hij schroefde het totaal naar 144 toen de één na laatste batsman uitging. Acht runs later viel het doek definitief en was de nederlaag een feit.

Uit de krant

Uit de krant