Paul Anholts in de aangeef voor vakgenoot en topscoorder Celeste Split. | Foto: René van Dam
Paul Anholts in de aangeef voor vakgenoot en topscoorder Celeste Split. | Foto: René van Dam Foto: René van Dam

Paul Anholts met TOP landskampioen

Sport

Oegstgeestenaar Paul Anholts is met zijn club TOP Sassenheim afgelopen zaterdag opnieuw landskampioen geworden ten koste van Fortuna. In een volle Ziggo-dome in Amsterdam stond aan het einde een 24-20 uitslag op het scorebord. De Sassenheimse club prolongeert opnieuw de landstitel. Ook in 2016 en 2017 was TOP de beste ploeg in de Korfbal League.

De kwaliteiten van Paul werden al in zijn tienerjaren door de scouts van Top op juiste waarde geschat. Hij maakte de overstap van Fiks naar Top en ontwikkelde zich daar uiteindelijk tot een vaste basisspeler van het zo succesvolle team. Hij won met zijn club zowel landstitels als Europacups. Vandaar dat hij inmiddels twee keer sportman van het jaar is geworden bij de Oegstgeester sportverkiezingen.

Paul is niet nadrukkelijk aanwezig met scoren, maar zijn talenten liggen met name bij verdedigen en goede aanwezigheid rond de korfzone. Door zijn sterke rebound blijven aanvalsacties van zijn vak zelden beperkt tot één schotpoging. Met zijn veelvuldige balwinst weet hij zijn vrijstaande vakgenoten perfect uit te spelen en staat hij aan de basis van ontelbare treffers.

Afgelopen zaterdag moest Fortuna bestreden worden dat zeer verrassend zich ten koste van PKC plaatste voor de finale. Top maakte de favorietenrol al in de beginfase waar. Pas na 5-0 scoorde Fortuna de eerste tegentreffer en ondanks dat de voorsprong slonk nam Top op beslissende momenten de regie weer in handen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij 6-4 en in de tweede helft bij 13-12. Het enige moment dat kanteling van de wedstrijd mogelijk zou zijn. Toen de Sassenheimse formatie opnieuw uitliep was het gedaan met de aspiraties van Fortuna en mocht Top wederom de kampioensbeker in ontvangst nemen en een feestje bouwen op het sportcomplex in Sassenheim.

Door de 24-20 gaat de nationale titel opnieuw naar Sassenheim, waardoor het totaal van de club inmiddels op vijf staat. Voor Anholts is het zijn tweede titel als basisspeler van TOP.


Komende zaterdag speelt het eerste van Fiks thuis een belangrijke wedstrijd tegen Valto om15.30 uur


 

Afbeelding
Voorafgaand aan de wedstrijd zat Paul Anholts nog even op de tribune. Naast hem zijn vrouw Jermaine Post, zijn moeder Anneke en vader Wim Anholts. | Foto Wim van Tuijl

Uit de krant

Uit de krant