Fiks zet verdedigend alle zeilen bij. | Foto Wim van Tuijl
Fiks zet verdedigend alle zeilen bij. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Fiks selectie met wisselende resultaten tegen Swift Middelburg

Sport

Zowel Fiks 1 als Fiks 2 traden aan tegen het Middelburgse Swift. Werden in september beide wedstrijden overtuigend gewonnen; afgelopen zaterdag was dat anders. Fiks 2 pakte wel de punten, in tegenstelling tot Fiks 1 dat met 19-20 verloor.

Grote overeenkomst was de zwakke start van beide Fiksteams. Fiks 2 kende achterstanden van 0-4 en 4-9. "Totaal niet in de wedstrijd", verklaarde coach Aldo Spadon. Dit gold voor het eerste kwartier. Daarna ging Fiks 2 het gat snel repareren. Beter verdedigen en scherpere aanvalsacties kantelden de wedstrijd. Zes treffers op rij betekende een 10-9 voorsprong nog voor het rustsignaal. Dit impliceerde niet dat Fiks relaxed de tweede helft kon uitspelen. Het stugge verzet van de Zeeuwen noopte Fiks te blijven mee scoren. Door inzetten van Jesse Trap, Miquel van Welzen (5x scorend) en Tessa pakte Fiks na 18-17 uiteindelijk overtuigend met 21-17 de winst. Daarmee blijft Fiks 2 ongeslagen bovenaan de ranglijst en houdt het alle perspectief op promotie naar de reserve overgangsklasse. Sam Coli was met 5 treffers mede topscorer.
Fiks 1 ging tot 5-5 gelijk op met Swift 1. Wel had de tegenstander toen al aanvallend overwicht. Er lag veel meer energie en gretigheid in het spel dan bij de thuisploeg. Swift liet de bal in de aanval langdurig rondgaan en pakte veel rebound. Naar verhouding ontstonden veel meer schotkansen per aanval. Bovendien had Fiks moeite met het fysieke spel van de Middelburgse ploeg, waarin de arbitrage (te) veel toeliet. Het overwicht vertaalde zich in een voorsprong van 7-12; evenals bij Fiks 2 een negatieve marge van 5 treffers. Met dit verschil dat dit gat voor Fiks 1 te groot zou blijken om alsnog punten aan de ontmoeting over te houden. "We kunnen onvoldoende omgaan met het fysieke spel en het uitblijven van arbitraire correctie daarop. Teveel bezig met de arbitrage en onvoldoende met de wedstrijd", gaven trainer Rick Nell en teamleider Nico van Welzen aan. Twee gele kaarten voor Fiksspelers wegens commentaar op de leiding onderstreepten deze woorden. Andere feiten die het leidende duo aandroeg voor de nederlaag: scorende vormcrisis bij sommige spelers, blessureleed en een tegenstander die zich met enkele nieuwe spelers heeft versterkt. In de tweede helft probeerde Fiks er nog wel een wedstrijd van te maken. De achterstand slonk, maar op beslissende momenten scoorde Swift tegen. De slotminuten brachten even de spanning terug nadat Roy Vreeken 17-18 maakte en genoemde speler en Youp Coli na 17-20 het verschil tot één treffer terugbrachten. De tijd was te kort om alsnog een punt in Oegstgeest te houden. Melissa Heijne had met 4 treffers een nadrukkelijke bijdrage in de score. Roy Vreeken en Youp Coli waren ieder drie keer succesvol.

Uit de krant

Uit de krant