Foto: Ad Jordaans
Foto: Ad Jordaans Foto: Ad Jordaans

Vivax Minipolo toernooi daverend succes

Sport

Enthousiaste kinderen, fanatieke coaches en gedreven vrijwilligers maakten zondag 25 maart een daverend succes van het minipolotoernooi in zwembad Poelmeer. Ruim 100 kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar speelden 36 wedstrijden tegen elkaar, waarbij de sportiviteit van de kinderen en coaches opviel. Bereid om te winnen, maar niet ten koste van de gezelligheid en het leerpotentieel. Zo kregen alle kinderen, zowel beginners als gevorderden, evenveel speeltijd en was 'fairplay' het uitgangspunt van alle wedstrijden.

Voorafgaand aan het toernooi heeft de Vivax jeugd een aantal belangrijke voorbereidingen in gang gezet om de wedstrijden tot een succes te maken. Een rustige training op zondagochtend, met aansluitend een paasontbijt om op krachten te komen. Daarnaast kregen alle spelertjes een Vivax-tatoeage om de teamspirit te versterken. Na een korte pitstop thuis kwamen de spelers om 16.00 richting zwembad Poelmeer en maakten zich klaar voor het toernooi, terwijl hun ouders het zwembad gereed maakten. Doeltjes en lijnen in het water, een jury- en omroeptafel klaarzetten en de bezoekers hartelijk ontvangen; de ouders draaiden hun hand er niet voor om. Het toernooi verliep dan ook vlekkeloos en Vivax heeft zich in de regio goed op de kaart kunnen zetten. De vier deelnemende teams vanuit Oegstgeest hebben hier zeker aan bijgedragen. Dat kon ook bijna niet anders, want zij werden gecoacht door ouders en oudere Vivax-spelers. Het was voor alle deelnemers en bezoekers een ontspannen, gezellige middag en plannen voor een volgend toernooi zijn al in de maak.


Enthousiast geraakt door dit verhaal? Kom gerust een keer meetrainen. Op 8 en 22 april organiseert Vivax open trainingen voor alle belangstellenden in zwembad Poelmeer (09.00 – 10.00, A+B-zwemdiploma's verplicht). Meer informatie en foto's zijn te vinden op onze website en Facebookpagina.
www.vivax-oegstgeest.nl

www.facebook.com/vivax.oegstgeest

foto: Ad Jordaans

Uit de krant

Uit de krant