Afbeelding

Fiks onderuit tegen Pernix

Sport

Fiks heeft in Leiden in een bomvolle sporthal De Zijl (meer dan 500 toeschouwers) tegen Pernix een forse nederlaag geleden. Het is geen moment tot een echte wedstrijd gekomen. Waar Fiks in Oegstgeest nog de volle winst pakte, afgelopen zaterdag was de thuisploeg in sporthal De Zijl duidelijk de meerdere en won verdiend met 29-20.

In de eerste 87 seconden nam Pernix, achteraf gezien, definitief afstand. De snelle 4-0 bleek basis te zijn waarop de thuisploeg bleef voortbouwen. Alleen bij 5-4 (drie treffers Kevin Vreeken) was enig perspectief op een wending zichtbaar. De tegenstander pakte de draad direct weer op en bij rust leek duidelijk dat Fiks op een onoverbrugbare achterstand (17-7) stond. "We werden op alle vlakken afgetroefd door een tegenstander die scherp was in de afwerking en rond de korfzone veel duels won", analyseerde trainer Rick Nell. "Bovendien hadden te weinig spelers scorende vorm doordat er onvoldoende vertrouwen in het schot was." Met een paar snelle treffers van Kevin Vreeken, Dominic van Welzen en Melissa Heijne kwam er een sprankje hoop, maar dat verdween toen Pernix dit offensief met vier tegengoals beantwoordde. Het gaf aan dat de Leidse formatie de ontmoeting bleef controleren en Fiks alle illusie ontnam dat er iets te halen viel. Eindstand 29-20. Kevin Vreeken (9), Dominci van Welzen (4) en Melissa Heijne (3) namen 16 van de 20 Fikstreffers voor hun rekening. Geluk bij een ongeluk van de verrassende winst van Sporting Trigon op het Veenendaalse SKF. Hierdoor blijft Fiks 3 punten voor op de nummer 7. Hiermee bewees de rode lantaarndrager uit Leiden een goede burendienst aan Fiks. Tevens is dit voor Sporting een sprankje hoop om zich uit de directe degradatiezone te werken.


Fiks 2 pakt verrassend een punt van de koploper

Debutant in de reserve eerste klasse, Fiks 2, blijft het goed doen. Tegen gedoodverfde titelfavoriet Pernix 2 werd een 18-18 gelijkspel afgedwongen. Thuis werd nog ruim verloren. Lange tijd liep de formatie van Aldo Spadon achter de feiten aan, maar het tomeloze doorzettingsvermogen werd beloond toen Tim van Polen met 13-14 voor de eerste voorsprong zorgde. Na 17-17 scoorde Jolie Muntz 17-18. Foutjes bij het effectief uitspelen voorkwam dat beide punten mee naar Oegstgeest gingen. In dat opzicht heerste een dubbel gevoel, want bij winst was Fiks 2 mede koploper geworden.

Uit de krant

Uit de krant