Sven Spaargaren. | Archieffoto
Sven Spaargaren. | Archieffoto Foto: Willemien Timmers

Sven Spaargaren voorgedragen als VVD-wethouder in Aalsmeer-Kudelstaart

Politiek

Sven Spaargaren, nu gemeenteraadslid in Oegstgeest namens de Fractie Spaargaren, is voorgedragen als VVD-wethouder in Aalsmeer-Kudelstaart als vervanger voor de daar opgestapte wethouder Robert van Rijn.

Spaargaren is sinds 2010 gemeenteraadslid in Oegstgeest, tot aan de verkiezingen van 2022 voor de VVD. Jarenlang was hij fractievoorzitter, maar toen Spaargaren vanuit een onverkiesbare plek met voorkeurstemmen toch de gemeenteraad in kwam, besloot de VVD niet met hem verder te gaan. Daarop besloot Spaargaren door te gaan als eenmansfractie.

Spaargaren heeft jarenlang gewerkt bij Rabobank Nederland en is nu vermogensadviseur/DGA bij Spaargaren & Sommer Vermogensadvies.

De portefeuille van Spaargaren in Aalsmeer zal bestaan uit onder meer financiën, economie, werkgelegenheid, recreatie & toerisme, Greenport en Green Park. De Aalsmeerse VVD-fractievoorzitter Dirk van der Zwaag is verheugd met de kandidatuur van Spaargaren. “Ik heb Sven leren kennen als een integer persoon met kennis van zaken. Iemand die collegiaal is en verbinding zoekt. Met zijn deskundigheid zijn wij overtuigd dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan Aalsmeer en haar inwoners.

29 juni stemt de gemeenteraad van Aalsmeer-Kudelstaart over de aanstelling van Sven Spaargaren als lid van het college van burgemeester en wethouders.

Oegstgeester VVD-fractie groeit

De Oegstgeester gemeenteraadszetel van Sven Spaargaren zal eind juni weer ter beschikking komen van de VVD-fractie. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid mensen van de kieslijst benaderen om in de fractie plaats te nemen, die dan van drie naar vier zetels groeit.

Uit de krant

Uit de krant