Logo oegstgeestercourant.nl
In december 2015 werd het watertappunt bij de Klinkenbergerplas in gebruik genomen. | Archieffoto Willemien Timmers
In december 2015 werd het watertappunt bij de Klinkenbergerplas in gebruik genomen. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Extra watertappunten in Oegstgeest

  Politiek

Er komen meer watertappunten voor dorstige wandelaars en fietsers in Oegstgeest.

Dit besluit nam de gemeenteraad nadat D66-raadslid Natalie Jonkers de komst van twee watertappunten voorstelde. “Er staan op dit moment alleen watertappunten bij de Klinkenbergerplas en in Park Landskroon. Een watertappunt in de groengebieden kan de leefomgeving verbeteren en mensen kunnen gratis drinkwater tappen”, gaf Jonkers aan. Bovendien is het gratis kraanwater een goedkoop alternatief voor ongezondere sportdrankjes en stimuleert het mensen om plastic waterflesjes opnieuw te gebruiken.

De eerste nieuwe watertapkraan van Dunea komt in het Irispark te staan. De tweede locatie is nog niet bekend. Jonkers had eerst gedacht aan de polders van Poelgeest, maar ze was erachter gekomen dat dit geen grondgebied van Oegstgeest is. Wethouder Huizing zegde toe dat de kosten van ruim 3.000 euro per watertappunt opgenomen worden in de gemeentelijke begroting van 2023. De zoektocht naar een locatie voor het tweede watertappunt in Oegstgeest gaat verder.

Meer berichten