Logo oegstgeestercourant.nl
<p>In het onlangs gerealiseerde Park Duivenvoorde zijn geen sociale- en middeldure woningen te vinden. |&nbsp;</p>

In het onlangs gerealiseerde Park Duivenvoorde zijn geen sociale- en middeldure woningen te vinden. | 

Foto: Wil van Elk (Archieffoto 19 juni 2019)

Minimaal 25 procent sociale en 25 procent middeldure woningen per bouwproject

  Politiek

Projectontwikkelaars die meer dan elf woningen tegelijk bouwen, zijn voortaan verplicht om minimaal 25 procent van die woningen onder de categorie ‘sociale huur’ te realiseren. Nog eens een kwart van die huizen moeten middeldure huur of sociale koopwoningen zijn. 

Wie minder dan twaalf huizen tegelijk neerzet, kan deze verplichting afkopen bij het gemeentebestuur. Mensen die maximaal drie woningen tegelijk bouwen, kunnen zelf bepalen wat voor type woningen en voor welke prijs zij kunnen bouwen.

De reserve sociale woningbouw wordt ingezet voor de stimulering van sociale huur bovenop de verplichting, èn voor bijzondere kosten bij de realisatie van sociale huurwoningen. Ook is een bijdrage uit deze reserve mogelijk voor sociale koop tot €200.000,-, wanneer aan de verplichting van 25 procent sociale huur is voldaan. De reserve middeldure huur/koop tot NHG wordt ingezet voor de stimulering van middeldure huur en/of sociale koop tussen €200.000,- en de NHG-grens van €325.000.

Wethouder Peter Glasbeek kon de gemeenteraadsleden donderdag overtuigen van de noodzaak van deze maatregelen. Hij liet weten dat het gemeentebestuur de komende jaren in de gaten zal blijven houden dat de grote(re) bouwprojecten inderdaad minimaal 25 procent sociale en 25 procent middeldure huizen zullen bevatten.

Meer berichten