Logo oegstgeestercourant.nl
Door een foutje in het bestemmingsplan is aanleg van kunstgras in de Overveerpolder waarschijnlijk wel mogelijk. | Foto WT
Door een foutje in het bestemmingsplan is aanleg van kunstgras in de Overveerpolder waarschijnlijk wel mogelijk. | Foto WT (Foto: Willemien Timmers)

Raad wil onderzoek naar foute bestemmingsplannen

  Politiek

Het moet afgelopen zijn met alle fouten die gemaakt worden in bestemmingsplannen. Dat vinden de gemeenteraadsleden. De spreekwoordelijke druppel was het ASC-dossier.

Door Joep Derksen

Ondanks de uitdrukkelijke voorwaarde van de raad enkele jaren geleden dat ASC alleen naar de Overveerpolder kon verhuizen, als er geen kunstgras zou worden aangelegd, lijkt dat nu toch te gebeuren. Door een foutje in het bestemmingsplan.

Genoeg is genoeg, zo vinden de raadsleden. Na eerdere fouten in de bestemmingsplannen met betrekking tot onder meer het Dok, Park Duivenvoorde, Klinkenbergerplas en Brug Poelmeer, moet er nu wat gebeuren. Ze roepen het college op om een onderzoek in te stellen naar hoe bestemmingsplanfouten de afgelopen periode tot stand kwamen en de rol die interne en externe juristen gespeeld hebben. Daarna moeten zulke fouten in de toekomst voorkomen worden.

Van Blitterswijk (CDA) vond het prima om te kijken wat er verbeterd kan worden. “We willen geen onderzoek dat tien jaar duurt en tien miljoen kost. Maar het lijkt me, dat we wat met de uitslag kunnen.’’ Bus (D66) was het hier mee eens: “We hebben fouten in een bestemmingsplan gevonden, die het hele dorp pijn doet.” Rosdorff (Hart voor Oegstgeest): “Ik ben voor het terugkijken en analyseren. Om de inwoners van Oegstgeest fouten als het kunstgras in de Overveerpolder te kunnen besparen.”

Wethouder Huizing liet weten, niet tegen een onderzoek te zijn. Hij laat uitzoeken, hoeveel dat gaat kosten en dan moet de raad oordelen, of ze het geld er voor over hebben.


Meer berichten