Wethouder Jos Roeffen neemt afscheid van de gemeenteraad | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
Scheidend wethouder Jos Roeffen werd betrouwbaar en onverstoorbaar genoemd door de diverse partijen. | Foto Willemien Timmers
Scheidend wethouder Jos Roeffen werd betrouwbaar en onverstoorbaar genoemd door de diverse partijen. | Foto Willemien Timmers

Wethouder Jos Roeffen neemt afscheid van de gemeenteraad

  Politiek

Op donderdag 14 juni nam wethouder Jos Roeffen (Hart voor Oegstgeest) na vijfenhalf jaar afscheid van de gemeenteraad. Op donderdag 21 juni kan heel Oegstgeest tussen 17.00 en 19.00 uur afscheid van hem nemen in 'Wine & Dine' tegenover het gemeentehuis.

Jos Roeffen is lang betrokken geweest bij de lokale politiek. Ooit was hij zelfs bij Progressief Oegstgeest betrokken als lid van het afdelingsbestuur.


Burgemeester Emile Jaensch noemde de scheidend wethouder 'betrouwbaar' en altijd kijkend naar het algemeen belang.

CDA-er Eibertjan van Blitterswijk sprak over Jos Roeffen als een rustige en stabiele factor in het geheel, met een hart voor duurzaamheid. Hij sprak zijn waardering uit voor de coalitieborrel die elk jaar aan het begin van het seizoen bij hem in de tuin plaatsvond. "Je mag trots zijn op wat je hebt bereikt: denk aan de Superrr en de inrichting van de Klinkenbergerplas."
"Je kwam in een turbulente tijd", memoreerde Sven Spaargaren (VVD). "We zaten in een financiële storm, daar kunnen we een boek over volschrijven of een boom over omzagen." Hij prees Roeffens onverstoorbaarheid in het afronden van projecten. "En altijd keurig op tijd." Ook noemde hij Roeffens manier van tactisch antwoorden. "In je droge manier van antwoord geven, gaf je soms geen antwoord op de vraag. Bij het behandelen van moeilijkere dossiers, als de MacDonalds en de overlast van Schiphol, hebben we volop gebruik gemaakt van het dualisme. We zaten hier niet om 'ja' te knikken. Maar je hebt goed en onverstoorbaar je taak gedaan."
Elfred Bus (D66) herkende zich in de wrevel over de Roeffense manier van antwoord geven. "Waarom wist ik niet, maar ik werd onwillekeurig boos van de antwoorden die kietelden." Evengoed gaf hij de wethouder complimenten. "Ik heb je enorm zien groeien. Je hebt in de verkiezingstijd best wat over he heen gehad, maar op bij voorbeeld het dossier van de bomenkap heb je met verve de gesprekken gevoerd. Wat moet, dat moet. Ook zocht je altijd contact met de partijen in moeilijke kwesties."
Vanuit Progressief Oegstgeest werd Jos Roeffen een survivor genoemd. Ria Pasterkamp: "Je hebt veel stormen meegemaakt, maar je hebt als een turner altijd lening meebewogen. Je kracht zat hem in je trouw. Je was hondstrouw aan de plannen die er lagen, en je wilde altijd het beste voor het dorp."
Pasterkamp herinnerde hem eraan dat hij de eerste was die de raad ertoe gebracht heeft 's morgens vroeg in de ijzige koude te protesteren tegen de bomenkap in Haaswijk.
Fractievoorzitter Frits van Dissel van Hart voor Oegstgeest sprak over constructieve en goede jaren. "Op veel gebieden heb je waardevolle bijdragen geleverd. Je had veel portefeuilles en veel extra taken, maar je was er altijd. Veel vrije tijd heb je niet gehad. Dank voor alles wat je met hart voor Oegstgeest hebt gedaan."


Jos Roeffen, die donderdag ongetwijfeld opnieuw een woordje zal doen, bedankte voor alle vriendelijke woorden, en blikte terug op zijn jaren als wethouder. Eén van de hoogtepunten: "Dat we weer een kroonbenoemde burgemeester hebben kunnen aanstellen."
Roeffen gaf de raad als tip mee: "Hoed u voor te ver gaande participatietrajecten. We moeten zuinig zijn met betrokkenheid, anders voelen mensen zich bekocht. Het is van belang dat we ook onze volksvertegenwoordigende rol als raadsleden goed oppakken, om zo eerder in gesprek te gaan met de bewoners van Oegstgeest. Dat heb ik oprecht geprobeerd. Ik heb altijd tegen Oegstgeest gezegd: 'Denk mee, praat mee, doe mee'. Ik dank de inwoners dan ook voor hun liefde voor het dorp en hun betrokkenheid."

(Willemien Timmers)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>