Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: PR

Rijnlands Lyceum haalt ruim 25.000 euro op voor verbetering onderwijs in Malawi

  Onderwijs

Het Rijnlands Lyceum heeft in de periode voor de kerstvakantie met grote inzet actie gevoerd voor de stichting Edukans, die daarmee onderwijsprojecten in Malawi zal financieren.

Het startschot werd gegeven door twee leerlingen, Yasin Angudi en Jamie van Loon uit 5 havo, die in februari met Edukans in Ghana hadden gezien hoe het geld van de vorige actie daar werd besteed. Zij lieten met een overtuigende presentatie aan hun medeleerlingen zien hoe het geld van de actie van vorig jaar in Ghana was besteed.


De leerlingen volgden op 20 december een verkort rooster waardoor iedereen tenminste een uur de tijd had om te werken voor het goede doel. Velen waren echter in de twee laatste schoolweken van het jaar al actief geweest. Bovenbouwleerlingen lieten zich sponsoren voor hun optreden tijdens het open podium of voor de 'brugklas flash mob dance'. Veel geld werd verdiend met klusjes in huis en tuin. Behalve het gewone huishoudelijk werk werden ook vrachtwagens gewassen, zolders opgeruimd en hout gehakt. Daarnaast werd er veel verhandeld: van pennen en origami Christmas trees via allerlei soorten koekjes, taarten en pizza's tot oliebollen en tiramisu. De opbrengst voor verbetering van het onderwijs in Malawi is ruim 25.000 euro.
De school dankt alle ouders en inwoners van Oegstgeest en omgeving die hebben bijgedragen aan dit prachtige resultaat.

Meer berichten