Logo oegstgeestercourant.nl
Vooralsnog zijn er te weinig vrijwilligers om het praktisch verkeersexamen doorgang te laten vinden. | Archieffoto Willemien Timmers
Vooralsnog zijn er te weinig vrijwilligers om het praktisch verkeersexamen doorgang te laten vinden. | Archieffoto Willemien Timmers

Vrijwilligerstekort: Doorgaan verkeersexamen in gevaar

  Onderwijs

Jaarlijks organiseren vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland het verkeersexamen voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Nederland. Ook vrijwilligers van de afdeling Oegstgeest zorgen er ieder jaar voor dat zowel het theoretisch als het praktisch verkeersexamen kunnen worden afgelegd.

Maar dit jaar dreigt het praktisch verkeersexamen niet door te kunnen gaan door gebrek aan waarnemers langs de route die de kinderen door een deel van het dorp fietsen. In voorgaande jaren wekten de scholen voldoende ouders op om als waarnemer op een controlepost te fungeren. Dit jaar lijkt de animo echter zo beperkt te zijn, dat de uitvoering van het praktisch examen in het gedrang komt en afgelasting voor de meer dan 400 kinderen dreigt.
De afdeling doet dan ook een dringend beroep op dorpsgenoten om zich op donderdag 17 mei in de ochtend- of in de middaguren beschikbaar te stellen als waarnemer bij het verkeersexamen. In de ochtend wordt een route gereden door het centrum van het dorp met de Hofdijckschool als vertrekpunt. Waarnemers zijn nodig in blokken van 8.30 tot 10.30 uur en van 10.15 tot 12.15. 's Middags wordt vertrokken vanaf de beide scholen in Haaswijk voor een route door dat deel van het dorp tussen 13.30 en 15.00 uur.
Instructie voor de waarnemers vindt een kwartier voor het eerste vertrek in een blok plaats bij het vertrekpunt.
Nadere informatie en aanmeldingen bij Belinda Frederiks via 06-22606198.

Meer berichten