Logo oegstgeestercourant.nl
Aad en Ank van der Luit-Bisschops samen met burgemeester Emile Jaensch. | Foto Willemien Timmers
Aad en Ank van der Luit-Bisschops samen met burgemeester Emile Jaensch. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Aad en Ank van der Luit-Bisschops 65 jaar getrouwd

  Human Interest

'Hij wist wel wat hij uit Sassenheim weghaalde'

Aad en Ank van der Luit-Bisschops ontvingen op donderdag 17 september burgemeester Emile Jaensch, die hen hartelijk feliciteerde met hun 65-jarig huwelijk. Het briljanten echtpaar wist nog precies hoe woensdag 14 september 1955 er uit zag: regenachtig.

Hoe anders was het vorige week. Samen met de burgervader werd genoten van het mooie weer en van mobiele DJ Pieter Walvaart, die leuke verzoeknummers ten gehore bracht onderaan het balkon.

Mode

De heer en mevrouw van der Luit kijken terug op een mooi en zeer actief leven. Vol trots vertelt Aad van der Luit dat zijn vrouw ook als model heeft gewerkt. “Ze werkte bij diverse modezaken als Witteveen en Spier Mode, en was ook vertegenwoordiger in nylons en sokken.” “Ze had echt een handelsgeest”, vult zijn zoon Paul hem aan. “Als ze in deze tijd jong was geweest, was ze een succesvolle zakenvrouw geworden!”

Doorzetten

Bruid en bruidegom ontmoetten elkaar in het centrum van Leiden, waar ze beiden werkten. Dat hij protestants was, en zij katholiek, was best ‘een dingetje’ in die tijd. Maar ze lieten zich niet kennen en vochten voor hun liefde. “We hebben met veel mensen uitgebreide gesprekken gevoerd, en de trouwerij doorgezet, ook al was niet iedereen het ermee eens.”

Aad van der Luit en Ank Bisschops trouwden in het Oegstgeester gemeentehuis in het Wilhelminapark, waar de vader van de bruidegom gemeentebode was. "We woonden daar ook, in de bodewoning.”

Dertig jaar van zijn leven werkte de bruidegom bij Unilever in de buitendienst, en was vertegenwoordiger van margarine, vet en oliën.

Mevrouw verlangde nog wel eens terug naar haar geboortedorp Sassenheim. “Hij wist heel goed wat hij weghaalde”, lacht ze vrolijk. “Ik ben mijn hele leven het dorp niet uit geweest”, vult mijnheer aan.

Samen met hun vier kinderen, dertien kleinkinderen en negen achterkleinkinderen maakte het bruidspaar afgelopen zondag een rondvaart om hun 65-jarig huwelijk te vieren.

(Willemien Timmers)

Meer berichten