Oudste inwoner van Oegstgeest overleden | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Mevrouw Keijzer op haar 108e verjaardag met twee burgemeesters op bezoek. | Archieffoto Wil van Elk
Mevrouw Keijzer op haar 108e verjaardag met twee burgemeesters op bezoek. | Archieffoto Wil van Elk

Oudste inwoner van Oegstgeest overleden

  Human Interest

De oudste inwoner van Oegstgeest is op vrijdag 4 oktober overleden. Hennie Keijzer-van der Heiden is ruim 108 jaar geworden. Ze verbleef in Marente, locatie Wijckerslooth.

Na het breken van haar heup op 103-jarige leeftijd is ze vanuit haar woonplaats Sassenheim verhuisd naar bovengenoemd zorgcentrum. Het werd een structureel verblijf. Wel bleef ze actief. Ze bezocht vaak de kerkdiensten, deed mee aan bloemschikken en andere activiteiten binnen het verpleeghuis.

Haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen vergaten haar niet. Ze kwamen vaak op bezoek en geregeld deden ze met haar een spelletje Rummikub. Ook las ze lange tijd nog dagelijks de krant.

In de editie van de Oegstgeester Courant van eind februari stond een artikel over de bijeenkomst ter gelegenheid van haar (achteraf gezien laatste) verjaardag, waarbij ook de burgemeester van Oegstgeest als die van de gemeente Teylingen aanwezig waren. Ze heeft zichtbaar van die dag genoten.

Mevrouw Keijzer prijkte op de lijst van oudst in leven zijnde Nederlanders uiteindelijk op de tiende plaats. De afscheidsdienst is gehouden op vrijdag 11 oktober.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>