Gé van Kempen bereikt 100-jarige leeftijd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Burgemeester Emile Jaensch kwam langs om de eeuwling namens de gemeente bloemen te overhandigen.
Burgemeester Emile Jaensch kwam langs om de eeuwling namens de gemeente bloemen te overhandigen. (Foto: Wil van Elk)

Gé van Kempen bereikt 100-jarige leeftijd

  Human Interest

Op dinsdag 13 augustus was het feest in La France. Daartoe was er een goede reden: Gé van Kempen is 100 jaar geworden.

Zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren aanwezig om op dit heugelijke feit te proosten en uitgebreid te lunchen. Natuurlijk is burgemeester Emile Jaensch langs geweest om de eeuwling namens de gemeente bloemen te overhandigen.

"U ziet er nog goed en kwiek uit", sprak de burgemeester. Gé heeft lange tijd in Haarlem gewoond waar hij werkte als telefoontechnicus bij de toenmalige PTT. Zijn eerste echtgenote overleed op de veel te jonge leeftijd van 32 jaar. Hij bleef achter met twee zonen. Hij hertrouwde in 1956 en uit dat huwelijk werden nog twee zonen geboren. In 2005 kwam het echtpaar in Oegstgeest wonen. Tien jaar later overleed zijn vrouw op 97-jarige leeftijd.

Gé straalt uit een prima conditie te hebben. Dit vermoeden wordt gestaafd met zijn mobiliteit. Kort geleden is hij goedgekeurd voor verlenging van zijn rijbewijs tot 102 jaar. "Bij een volgende verlenging wordt het tijd voor een nieuwe auto", stelt de vitale 100-jarige. Aan het eind van de feestelijke dag nam hij zelf het woord door alle aanwezigen te bedanken voor hun komst naar deze onvergetelijke verjaardagsviering.
Er is alle reden om Gé aan het woord te laten over zijn lange leven. Er zal op 28 augustus een uitgebreid interview over hem verschijnen in de Oegstgeester Courant.

(Wim van Tuijl)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>