Margriet fietst voor Amref Flying Doctors | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Margriet van Goeverden fietst voor Amref Flying Doctors. | Eigen foto
Margriet van Goeverden fietst voor Amref Flying Doctors. | Eigen foto (Foto: )

Margriet fietst voor Amref Flying Doctors

  Human Interest

Het Oegst­geester Roparunteam We­Run­4All pauzeert, maar de inzamelingen voor het goede doel gaan gewoon door. Een van de teamleden, Margriet van Goeverden, zet zich in voor Amref Flying Doctors en fietst de Africa Classic rond de Kilimanjaro.

"Na tien jaar Roparun ben ik door een nieuwe challenge 'gegrepen' namelijk de Africa Classic. Vanaf het moment dat ik erover las, heeft het me niet meer losgelaten en besloot ik me hiervoor in te zetten. Ik ga in oktober dit jaar naar Tanzania om de Africa Classic te rijden. Dat is vierhonderd kilometer op de mountainbike rond de berg Kilimanjaro met vierduizend hoogtemeters door het zand", vertelt Margriet.

Veranderingen

Het goede doel van haar actie is Amref Flying Doctors. Deze instantie werkt hard aan een betere gezondheid voor kwetsbare mensen – met name jonge vrouwen en kinderen – in Afrika. Margriet: "Veel te vaak krijgen zij niet de (medische) zorg die nodig is en waar ze recht op hebben. Die situatie moet veranderen. Voor een betere kwaliteit van leven, maar ook zodat mensen de kans krijgen om aan armoede te ontsnappen. Want wie gezond is, kan voor zichzelf en zijn familie zorgen. Zelf ben ik een aantal jaren terug met mijn jongens in verschillende Afrikaanse landen geweest en zag met eigen ogen dat er nog veel te winnen valt". Amref werkt samen met de lokale bevolking en de overheid. Maar liefst 97 procent van de medewerkers is Afrikaans, zodat de veranderingen en vooruitgang ook verankerd worden in de samenleving.

'Veel te vaak krijgen jonge vrouwen en kinderen zij niet de (medische) zorg die nodig is en waar ze recht op hebben. Die situatie moet veranderen.'

Margriet zoekt intensief naar sponsorgelden. Ze doet dit met aanschrijven van sponsoren, zowel vrienden, kennissen als bedrijven, en ze stond dit jaar op de 5 mei markt waar ze een goede opbrengst haalde. Momenteel kunnen de Oegst­geestenaren hun statiegeldbonnen van de lege flessen inleveren bij de supermarkten op de Lange Voort voor dit doel. "Dus veel drinken met dit warme weer", lacht Van Goeverden. "Mensen kunnen inschrijven voor een sportieve massage in de fysiotherapiepraktijk De Singel in Leiden. Aanmelden kan via e-mail bij margriet@desingelfysio.nl. Ook hiervan gaat de opbrengst volledig naar Amref. Maar er is veel nodig dus hoe meer support, hoe beter. Ik sta open voor ideeën."

Avontuur

Rechtstreeks doneren kan via de website www.africaclassic.nl/margriet-van-goeverden. De site toont mooie sfeerimpressies en geeft informatie over het avontuur dat Margriet van Goeverden aangaat.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>